Maak indruk met deze authentieke, zelfgemaakte labneh! Een romige, hartige yoghurtdip uit het Midden-Oosten, op smaak gebracht met za’atar en gegarneerd met knapperige noten. Eenvoudig te bereiden en perfect voor elke gelegenheid.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem een kom en plaats hier een zeef op. Bekleed de zeef met een schone theedoek of kaasdoek (zorg dat de doek de bodem van de kom niet raakt). Schep de yoghurt in de doek. Strooi 3 gram zout erop en roer dit voorzichtig door de yoghurt. Draai de doek dicht (of bind samen met keukentouw) en zet de kom met de zeef in de koelkast. Laat minimaal 4 uur staan, of een hele nacht voor een stevigere labneh
Schep de labneh uit de de doek op een bord en schenk er wat olijfolie op.
Decoreer de schaal met de dingen die jij lekker vindt zoals bijvoorbeeld uit het lijstje hierboven.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Zelfgemaakte Labneh met Noten en Za’ata
Amount per Serving
Calories
305
% Daily Value*
Fat
2
g
3
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Trans Fat
0.03
g
Polyunsaturated Fat
0.1
g
Monounsaturated Fat
0.2
g
Cholesterol
25
mg
8
%
Sodium
1343
mg
58
%
Potassium
705
mg
20
%
Carbohydrates
18
g
6
%
Sugar
16
g
18
%
Protein
52
g
104
%
Vitamin A
20
IU
0
%
Calcium
556
mg
56
%
Iron
0.4
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.