Dipjes bij stokbrood, of met een toastje op zaterdagavond ik ben er dol op. En dan vooral een schaal lekker vol met nog wat nootjes, olijven en kruiden erbij. Het ziet er prachtig uit en veelal zijn ze helemaal niet ingewikkeld om te maken. En dan ook nog eens lekkerder dan dipjes en sausjes uit een potje. Sowieso probeer ik dat zoveel mogelijk te vermijden, het kost meestal niet zo veel tijd zelf iets op tafel te zetten. Dit recept is super makkelijk alleen het kost je wel iets meer tijd. De Griekse yoghurt die ik gebruikt heb voor deze Labneh de hartige yoghurt dip met noten moet namelijk even uitlekken. Zet hem gewoon in de ochtend in de koelkast, doe je dagelijkse dingen en in de avond schep je hem op een schaal. En dan is het maar een kwestie minuutjes voordat je kunt dippen!


Labneh de hartige yoghurt dip met noten
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 500 gram Griekse yoghurt
- 3 gram zout
Om de labneh aan te kleden op de schaal:
- stokbrood
- olijfolie
- granaatappelpitjes
- olijven
- gemengde nootjes gehakt
- muntblaadjes
- za'atar kruiden
En zo maak je het:
- Neem een kom en een zeef erbij, leg de doek over de zeef en schep de yoghurt in de doek. Strooi 3 gram zout erop en roer die door de yoghurt. Draai de doek dicht en zet de schaal met de zeef in de koelkast. Laat minimaal 4 uur staan.
- Schep de labneh uit de de doek op een bord en schenk er wat olijfolie op.
- Decoreer de schaal met de dingen die jij lekker vindt zoals bijvoorbeeld uit het lijstje hierboven.
- Heerlijk Happen!

Labneh de hartige yoghurt dip met noten
Lab-watte? Als je nog nooit hebt gehoord van labneh of gewoonweg eigenlijk niet weet wat het precies is dan zal ik je dat hier in het kort even vertellen. Het is eigenlijk een soort hangop. Uitgelekte Griekse yoghurt, Turkse yoghurt mag ook, vermengd met wat zout en daarna aangekleed met olijfolie en andere lekkere kruiden, specerijen en bijvoorbeeld fruit. Het kent zijn oorsprong in de Levant. De regio Libanon-Syrië- Turkije, hier wordt het opgediend als een bijgerecht bij de mezze. Dat zijn verschillende kleine hapjes, een soort tapas. Et voilà super simpel, super smaakvol en past eigenlijk heel goed bij een tapas-tafel / mezze-tafel maar ook een bbq.

Andere lekkere dipjes zoals Labneh de hartige yoghurt dip met noten voor een fijne snack-tafel maken? Dat kan hoor check deze maar eens:
- Hét recept voor een heerlijke zachte guacamole.
- Of deze fijne hummus waarmee je de show steelt.
- En ook om mee te dippen: huisgemaakte mayonaise.
- Na jaren losgepeuterd van Buurman Marco: de beroemde dip!
- En zelf pesto maken was nog nooit zo makkelijk.

Ziet er erg lekker uit, ga ik snel proberen
Lekker en weer is wat anders!!!
Pingback: Lekker gezond gourmetten doe je zo - Heerlijke Happen
Pingback: Labneh met geroosterde radijsjes - Heerlijke Happen
Verrassend lekker vond ik deze