Wil je een keer een quiche maken maar dan zonder deegbodem? Dan is deze zoete aardappel met feta quiche er echt één voor jou. We maken de bodem dus niet met bladerdeeg of hartige taart deeg.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
Neem de quichevorm erbij en spray deze in met bakspray, zet hem dan apart.
Schil vervolgens de zoete aardappels en snij ze in dunne plakjes van 2 of 3 mm dik, de uien kun je snipperen en de courgettes in blokjes snijden.
Pak nu de quichevorm erbij en bekleed de bodem met de plakjes zoete aardappel, dit vormt je “deeg bodem”, voor de randen kun je de plakjes door het midden snijden en ze dakpansgewijs tegen de rand aan plaatsen. Spray de aardappels in met de bakspray. Zet hem dan voor 20 minuten in de oven om te bakken.
Neem ondertussen een koekenpan erbij en doe hierin de rest van de gesneden groenten en bak deze rustig aan, breng op smaak met zout, peper en eventueel wat kruiden.
Dan wanneer de 20 minuten voorbij zijn neem je de quichevorm uit de oven en schep je de groenten uit de koekenpan op de zoete aardappels.
In een keukenmachine meng je de eieren, de feta en het kookroom tot het een gladde mix is.
Giet nu voorzichtig dit mengsel op de courgette mix en zet de quiche nog een keer in de oven voor 30/35 minuten tot hij mooi goudbruin is.