Zoete aardappel met feta quiche

Zoete aardappel met feta quiche

Zoete aardappel met feta quiche

Wil je een keer een quiche maken maar dan zonder deegbodem? Dan is deze zoete aardappel met feta quiche er echt één voor jou. We maken de bodem dus niet met bladerdeeg of hartige taart deeg. We maken deze van zoete aardappel. DE smaken van deze groenten en de fetakaas zijn wat mij betreft een perfecte combinatie. Het maken van het recept is helemaal niet moeilijk, alleen ietsjes langer dan een half uurtje want hij moet twee keer de oven in. Maar dan heb je na een uurtje ook wel een prachtig recept op tafel staan. Ook is dit recept geschikt voor vegetariërs want ik heb voor deze quiche geen vlees gebruikt.

Voor het maken van de quiche heb je nodig:

  • zoete aardappel met feta quiche2 zoete aardappels
  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 2 witte uien
  • zout/peper
  • 1 plak fetakaas
  • 2 eieren
  • 100 ml kookroom
  • bakspray

En zo maak je hem:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden

-Neem de quichevorm erbij en spray deze in met bakspray, zet hem dan apart.

-Schil vervolgens de zoete aardappels en snij ze in dunnen plakjes van 2 of 3 mm dik, de uien kun je snipperen en de courgettes in blokjes snijden.

-Pak nu de quichevorm erbij en bekleed de bodem met de plakjes zoete aardappel, dit vormt je “deeg bodem”, voor de randen kun je de plakjes door het midden snijden en ze dakpansgewijs tegen de rand aan plaatsen. Spray de aardappels in met de bakspray.  Zet hem dan voor 20 minuten in de oven om te bakken.

-Neem ondertussen een koekenpan erbij en doe hierin de rest van de gesneden groenten en bak deze rustig aan, breng op smaak met zout, peper en eventueel wat kruiden.

-Dan wanneer de 20 minuten voorbij zijn neem je de quichevorm uit de oven en schep je de groenten uit de koekenpan op de zoete aardappels.

-In een keukenmachine meng je de eieren, de plak feta en het kookroom tot het een gladde mix is.

-Giet nu voorzichtig dit mengsel op de courgette mix en zet de quiche nog een keer in de oven voor 30/35 minuten tot hij mooi goudbruin is.

Zoete aardappel met feta quiche:

Haal ten slotte de quiche uit de oven en snij hem voorzichtig aan en schep op de borden: Heerlijk happen!