Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Kook de aardappelen met wat zout in 20 minuten gaar.
Ondertussen bak je in een koekenpan de spekjes krokant en bewaar je het vet om straks de aardappelen mee te stampen.
Snij de gekookte zomerbietjes en de zure appel in kleine blokjes.
Giet de aardappelen af en met het klontje roomboter, de melk en een beetje spekvet stamp je de aardappelen tot een smeuïge stamppot, voeg de zomerbietjes, appel, rozijnen en spekjes toe en mix het nog even goed door elkaar, breng op smaak met zwarte peper.
Neem een paar mooie borden en bestrooi je stamppot met nog wat vers gehakte bieslook
Nutrition Facts
Zomerbietjes stamppot met rozijnen
Amount per Serving
Calories
520
% Daily Value*
Fat
17
g
26
%
Saturated Fat
3
g
19
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
9
g
Monounsaturated Fat
4
g
Cholesterol
2
mg
1
%
Sodium
1130
mg
49
%
Potassium
1117
mg
32
%
Carbohydrates
69
g
23
%
Fiber
12
g
50
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
25
g
50
%
Vitamin A
31
IU
1
%
Vitamin C
42
mg
51
%
Calcium
109
mg
11
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.