Zomerbietjes stamppot met rozijnen

Zomerbietjes stamppot met rozijnen

De zomer in Nederland mist nogal wat zon en warme dagen en dus kunnen we rustig wat zomer stamppotten maken. Deze zomerbietjes stamppot met rozijnen is lekker zoet en past heel goed in de zomer. Zomerbietjes koken
Zomerbieten zijn wat kleiner dan de winterbiet en zitten vaak met het loof nog eraan in een bosje gebonden. Qua smaak zijn ze eigenlijk niet zo anders dan de winterbiet.
In dit recept voegen we nog een lekker frisse appel en wat rozijnen toe, de vegetariër hoeft alleen maar de spekjes weg te laten en heeft dan een heerlijke vegetarische stamppot.

Voor 4 personen Zomerbietjes stamppot met rozijnen heb je nodig:

Zomerbietjes stamppot met rozijnen
  • 800 gram aardappelen
  • 400 gram gekookte zomerbietjes
  • 250 gram spekjes
  • 1 zure appel
  • 80 gram rozijnen
  • peper/zout
  • verse bieslook uit de kruidentuin
  • klontje roomboter
  • 50 ml melk

En zo maak je het:

-Kook de aardappelen met wat zout in 20 minuten gaar.
-Ondertussen bak je in een koekenpan de spekjes krokant. Bewaar vervolgens het vet om straks de aardappelen mee te stampen.
-Snij daarna de gekookte zomerbietjes en de zure appel in kleine blokjes.
-Giet de aardappelen af en met het klontje roomboter. De melk en een beetje spekvet stamp je de aardappelen tot een smeuïge stamppot. Voeg de zomerbietjes, appel, rozijnen en spekjes toe en mix het nog even goed door elkaar Breng op smaak met zwarte peper.

Neem een paar mooie borden en bestrooi je stamppot met nog wat vers gehakte bieslook: Heerlijk happen!

Zomerbietjes stamppot met rozijnen

De zomer in Nederland mist nogal wat zon en warme dagen en dus kunnen we rustig wat zomer stamppotten maken.
5 van 9 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: zomerbiet
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 520kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

stampot stamper

Ingrediënten:

  • 800 gram aardappelen
  • 400 gram zomerbietjes - gekookte
  • 250 gram spekjes
  • 1 zure appel
  • 80 gram rozijnen
  • peper
  • verse bieslook uit de kruidentuin
  • 1 klontje roomboter
  • 50 ml melk
  • zout

En zo maak je het:

  • Kook de aardappelen met wat zout in 20 minuten gaar.
  • Ondertussen bak je in een koekenpan de spekjes krokant en bewaar je het vet om straks de aardappelen mee te stampen.
  • Snij de gekookte zomerbietjes en de zure appel in kleine blokjes.
  • Giet de aardappelen af en met het klontje roomboter, de melk en een beetje spekvet stamp je de aardappelen tot een smeuïge stamppot, voeg de zomerbietjes, appel, rozijnen en spekjes toe en mix het nog even goed door elkaar, breng op smaak met zwarte peper.
  • Neem een paar mooie borden en bestrooi je stamppot met nog wat vers gehakte bieslook
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Zomerbietjes stamppot met rozijnen? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Pastasaus à la Francine of Een Vegan switch lunch salade of deze Zalmrolletje met witte asperges

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

zomerbietjes koken

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Zomerbietjes stamppot met rozijnen

4 gedachten over “Zomerbietjes stamppot met rozijnen”

  1. Pingback: Saffraan rijstsalade met rozijntjes - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept