Zomerbietjes stamppot met rozijnen

De zomer in Nederland mist nogal wat zon en warme dagen en dus kunnen we rustig wat zomer stamppotten maken.
Zomerbietjes stamppot met rozijnen

De zomer in Nederland mist nogal wat zon en warme dagen en dus kunnen we rustig wat zomer stamppotten maken. Deze zomerbietjes stamppot met rozijnen is lekker zoet en past heel goed in de zomer.
Zomerbieten zijn wat kleiner dan de winterbiet en zitten vaak met het loof nog eraan in een bosje gebonden. Qua smaak zijn ze eigenlijk niet zo anders dan de winterbiet.
In dit recept voegen we nog een lekker frisse appel en wat rozijnen toe, de vegetariër hoeft alleen maar de spekjes weg te laten en heeft dan een heerlijke vegetarische stamppot.

Naar recept gaan

Voor 4 personen Zomerbietjes stamppot met rozijnen heb je nodig:

Zomerbietjes stamppot met rozijnen
  • 800 gram aardappelen
  • 400 gram gekookte zomerbietjes
  • 250 gram spekjes
  • 1 zure appel
  • 80 gram rozijnen
  • peper/zout
  • verse bieslook uit de kruidentuin
  • klontje roomboter
  • 50 ml melk

En zo maak je het:

-Kook de aardappelen met wat zout in 20 minuten gaar.
-Ondertussen bak je in een koekenpan de spekjes krokant en bewaar je het vet om straks de aardappelen mee te stampen.
-Snij de gekookte zomerbietjes en de zure appel in kleine blokjes.
-Giet de aardappelen af en met het klontje roomboter, de melk en een beetje spekvet stamp je de aardappelen tot een smeuïge stamppot, voeg de zomerbietjes, appel, rozijnen en spekjes toe en mix het nog even goed door elkaar, breng op smaak met zwarte peper.

Neem een paar mooie borden en bestrooi je stamppot met nog wat vers gehakte bieslook: Heerlijk happen!

Zomerbietjes stamppot met rozijnen

De zomer in Nederland mist nogal wat zon en warme dagen en dus kunnen we rustig wat zomer stamppotten maken.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: zomerbiet
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • koekenpan

Ingrediënten:

  • 800 gram aardappelen
  • 400 gram gekookte zomerbietjes
  • 250 gram spekjes
  • 1 zure appel
  • 80 gram rozijnen
  • peper/zout
  • verse bieslook uit de kruidentuin
  • klontje roomboter
  • 50 ml melk

En zo maak je het:

  • Kook de aardappelen met wat zout in 20 minuten gaar.
  • Ondertussen bak je in een koekenpan de spekjes krokant en bewaar je het vet om straks de aardappelen mee te stampen.
  • Snij de gekookte zomerbietjes en de zure appel in kleine blokjes.
  • Giet de aardappelen af en met het klontje roomboter, de melk en een beetje spekvet stamp je de aardappelen tot een smeuïge stamppot, voeg de zomerbietjes, appel, rozijnen en spekjes toe en mix het nog even goed door elkaar, breng op smaak met zwarte peper.
  • Neem een paar mooie borden en bestrooi je stamppot met nog wat vers gehakte bieslook
Wat vind je van dit recept?

Wil je meer recepten uitproberen zoals Zomerbietjes stamppot met rozijnen? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Pastasaus à la Francine of Een Vegan switch lunch salade of deze Zalmrolletje met witte asperges

6 gedachten over “Zomerbietjes stamppot met rozijnen”

  1. Pingback: Boontjes in zure room met ham - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Bloemige salade met gevulde paprika - Heerlijke Happen |Foodblog|

  3. Pingback: Hartige Tourte de blettes - Heerlijke Happen |Foodblog|

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept