300gram Hollandse kersen - ontpit, in kwarten gesneden
75gram kristalsuiker
25gram kokosbloesemsuiker
185gram bloem
4gram bakpoeder
4gram baking soda
1elmaizena
1elcitroensap
1elkoekkruiden
¼tlzout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 190 graden.
Smelt de boter in een kommetje in de magnetron. Roer goed door en laat even afkoelen.
Ontpit de kersen en snijdt ze in kwarten en doe in een kom, mix de maizena met 1 el citroensap tot een papje en roer dit door de kom met de kersen.
Neem je mengkom erbij en doe hier de gesmolten ( en afgekoelde boter die nog wel vloeibaar is ) in. Voeg de suikers, bloem, bakpoeder, bakingsoda, koekkruiden en een ¼tl zout in. Met een vork roer je tot er kruimels ontstaan.
Neem een vierkant bakblik van ongeveer 20 bij 20 cm erbij en doe hier een stuk bakpapier in.
Neem ongeveer de helft van de kruimels erbij en duw deze op de bodem. Schep de kersen op de bodem. Strooi de rest van de kruimels bovenop de kersen en verdeel ze zodat er overal een laagje kruimels op de kersen ligt.
Bak het taartje voor een twintig minuutjes tot het kruim goudbruin is.
Haal daarna uit de oven en laat helemaal afkoelen voordat je er blokjes van snijdt. Ik sneed er blokjes van 6 bij 6 cm van en haalde 9 stukjes totaal uit dit taartje.