Een verfrissende zomerse salade met verse Franse perziken, zoete abrikozen, kleurrijke tomaten en hartige prosciutto. Perfect als voorgerecht of lichte lunch - de ideale combinatie van zoet fruit en mediterrane smaken, afgemaakt met zelfgemaakte vinaigrette.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Begin met het wassen van al het fruit en de tomaten en vervolgens snij je voorzichtig de perzik en abrikozen in parten. De tomaten snij je in plakken.
Neem een bordje en leg daar eerst een handje gemengde sla op, leg de tomaten mooi op kleur op de sla en vul deze aan met de parten perzik en abrikoos.
Vouw van de plakken prosciutto mooie roosjes en drapeer deze op je salade. Garneer met een lekker knoflook olijfje, druppel er wat vinaigrette overheen.
Kies rijp maar stevig fruit - te rijp fruit valt uit elkaar in de salade
Nutrition Facts
Zomerse Salade met Perzik, Abrikoos en Prosciutto
Amount per Serving
Calories
69
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Saturated Fat
0.3
g
2
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
0.4
g
Monounsaturated Fat
0.5
g
Cholesterol
1
mg
0
%
Sodium
26
mg
1
%
Potassium
678
mg
19
%
Carbohydrates
13
g
4
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
10
g
11
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
2727
IU
55
%
Vitamin C
37
mg
45
%
Calcium
29
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.