Zomerse salade met Frans fruit

Zomerse salade met Frans fruit

Zomerse salade met Frans fruit

Rijdend door het zinderend warme Franse landschap genieten we van alle uitgestrekte wijngaarden. Overal prachtige wijnranken die volhangen met rode druiven en waarmee er straks een fantastisch roséetje gemaakt wordt! Maar Frankrijk heeft méér zoals boomgaarden vol met wilde perziken, abrikozen en nectarines. Langs deze kronkelende weggetjes vind je vaak kleine standjes waar je ze versgepluk uit de boomgaard kunt kopen of waar je ze zelf mag plukken. Vandaag maken we er een lekker voorgerechtje mee, namelijk een frisse salade. Fruit en groenten gaan heel goed samen op één bord en je kunt dit prima mengen in een salade. Het recept voor een zomerse salade met Frans fruit.

Dit is wat je nodig hebt voor 2 personen:Zomerse salade met Frans fruit

  • 2 wilde abrikozen
  • 1 grote wilde perzik
  • 4 tomaten in verschillende kleuren
  • Een zakje gemengde sla van ca 200 gram
  • 4 plakken prosciutto
  • vinaigrette

En zo maak je het:

-Begin met het wassen van al het fruit en de tomaten en vervolgens snij je voorzichtig de perzik en abrikozen in parten. De tomaten snij je in plakken.

-Neem een bordje en leg daar eerst een handje gemengde sla op, leg de tomaten mooi op kleur op de sla en vul deze aan met de parten perzik en abrikoos.

Zomerse salade met Frans fruitZomerse salade met Frans fruit

-Vouw van de plakken prosciutto mooie roosjes en drapeer deze op je salade. Garneer met een lekker knoflook olijfje, druppel er wat vinaigrette overheen en : Heerlijk happen!

 

De foto hiernaast is genomen bij een grote perzikengaard langs de route bij Saulce sur Rhone. Heerlijke prachtige dikke sappige vruchten klaar om geplukt te worden! Het fruit smaakt toch altijd net lekkerder als je het zo vers van de boom af kunt halen.

Tip : Vinaigrette maak je heel makkelijk zelf. De verhouding is 3:1 . Dus drie eetlepels olijfolie en 1 eetlepel wijnazijn. Verder breng je hem op smaak met zoutpeper, mosterd, eventueel honing en knoflook.

1 gedachte over “Zomerse salade met Frans fruit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *