Het BBQ seizoen is weer in volle gang en wat serveer je dan ? Een heerlijke zomerse salade voor bij de BBQ natuurlijk! Ik hou graag van een lekker stukje vlees op de BBQ en daar hoort een salade helemaal bij wat mij betreft.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snij eerst alle nectarines door het midden en verwijder de pit. Snij ze daarna in mooie partjes en doe ze in een kom.
Klop dan van alle ingrediënten voor de dressing een mooie dressing, giet deze over de nectarines en laat het dan even in de koelkast marineren.
Intussen gaan we aan de slag met de canteloupe, met een speciaal meloenlepeltje schep je bolletjes uit de meloen net zo lang tot hij helemaal leeg is. Bewaar de bolletjes even op een bordje.zomerse salade bij de bbq
Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan , maar let wel op want ze verbranden heel snel.
Hak de rode peper, snij de komkommer in partjes, en als laatste de avocado. Daar kun je wat citroensap overheen druppelen zodat hij niet bruin wordt.
Haal na een half uurtje de nectarines uit de koelkast en pak er een mooie serveerschaal bij.