Zomerse salade voor bij de BBQ
Het BBQ seizoen is weer in volle gang en wat serveer je dan ? Een heerlijke zomerse salade voor bij de BBQ natuurlijk! Ik hou graag van een lekker stukje vlees op de BBQ en daar hoort een salade helemaal bij wat mij betreft. Ik deed wat rode pepertjes erop om hem een beetje pit te geven. Dus geniet met elkaar en van de warme zomeravonden met vrienden en familie. Ook bij dit recept hebben we natuurlijk weer een prachtig filmpje gemaakt. Canteloupe
Voor een mooi bord Zomerse salade voor bij de BBQ heb je nodig:
- 1 avocado
- een halve canteloupe
- 3 nectarines
- verse munt
- 1 rode peper
- een komkommer
- geroosterde pijnboompitjes
Voor de dressing heb je nodig:

- Twee eetlepels honing
- sap van een citroen
- 4 eetlepels olijfolie
- zout/peper
- 1 gesnipperde sjalot
En zo maak je de Zomerse salade voor bij de BBQ:
-Snij eerst alle nectarines door het midden en verwijder de pit. Snij ze daarna in mooie partjes en doe ze in een kom.
-Klop dan van alle ingrediënten voor de dressing een mooie dressing, giet deze over de nectarines en laat het dan even in de koelkast marineren.

-Intussen gaan we aan de slag met de canteloupe, met een speciaal meloenlepeltje schep je bolletjes uit de meloen net zo lang tot hij helemaal leeg is. Bewaar de bolletjes even op een bordje.
-Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan , maar let wel op want ze verbranden heel snel.
-Hak de rode peper, snij de komkommer in partjes, en als laatste de avocado. Daar kun je wat citroensap overheen druppelen zodat hij niet bruin wordt.
-Haal na een half uurtje de nectarines uit de koelkast en pak er een mooie serveerschaal bij.
-Leg al je heerlijke ingrediënten op de schaal.
Zomerse salade voor bij de BBQ

Garneer ten slotte je salade met de verse munt, de rode pepertjes en de pijnboompitjes: Heerlijk Happen!

Zomerse salade voor bij de BBQ
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 avocado
- 1/2 canteloupe
- 3 nectarines
- 1 rode peper
- 1 komkommer
- geroosterde pijnboompitjes
En zo maak je het:
- Snij eerst alle nectarines door het midden en verwijder de pit. Snij ze daarna in mooie partjes en doe ze in een kom.
- Klop dan van alle ingrediënten voor de dressing een mooie dressing, giet deze over de nectarines en laat het dan even in de koelkast marineren.
- Intussen gaan we aan de slag met de canteloupe, met een speciaal meloenlepeltje schep je bolletjes uit de meloen net zo lang tot hij helemaal leeg is. Bewaar de bolletjes even op een bordje.zomerse salade bij de bbq
- Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan , maar let wel op want ze verbranden heel snel.
- Hak de rode peper, snij de komkommer in partjes, en als laatste de avocado. Daar kun je wat citroensap overheen druppelen zodat hij niet bruin wordt.
- Haal na een half uurtje de nectarines uit de koelkast en pak er een mooie serveerschaal bij.
zomerse salade vegetarisch zomerse salade vegetarisch
Pingback: Restaurant review van Kimchi Boulevard - Heerlijke Happen
Een heerlijke salade met lekkere meloen!
Pingback: Alcoholvrije nectarine munt spritzer - Heerlijke Happen
Pingback: Zomerse zanddeeg cijfertaart met mascarpone - Heerlijke Happen