Zomerse Toast met Verse Bramensaus, Blauwe Bessen en Geitenkaas
Een kleurrijke zomerse toast met zelfgemaakte bramensaus van verse bramen en blauwe bessen, geserveerd op rustiek brood met romige geitenkaas. Gegarneerd met verse spinazie en munt voor extra frisheid. Perfect als lunch of voorgerecht en makkelijk aan te passen naar eigen smaak.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem eerst een pannetje erbij en doe hierin de bramen en de blauwe bessen. Bewaar er een aantal om ze straks te gebruiken om te decoreren.
Giet ongeveer 50 ml water bij het fruit en het zakje vanillesuiker. Breng het geheel rustig aan de kook en laat het een aantal minuten pruttelen tot de vruchten zacht zijn.
Verwarm je oven voor het afbakbrood, gebruik je een vers brood dan kun je het gelijk in mooie plakken snijden om deze te grillen. Bak het brood in de oven tot het gaar is en snij er daarna mooie plakken van, leg deze nog even onder de grill tot je een knapperige toast hebt.
Doe de geitenkaas in een kommetje en prak het met een vork fijn. Gebruik je verse geitenkaas dan is dit niet nodig. Deze koop je vaak bij een goede kaashandel.
Als de vruchten in het pannetje zacht zijn kun je ze met een vork nog wat verder prakken. Maak een papje van 2 eetlepels maizena en wat water. Giet dit al roerend bij de vruchten en laat het helemaal opnemen in het vocht. Nu wordt je saus wat steviger.
Pak een bord of serveerplank erbij en leg hier de toast op. Besmeer met de geitenkaas en schep daarna de bramensaus erop. Garneer met de verse spinazieblaadjes en wat losse vruchtjes
Seizoen tip: Dit recept is het lekkerst tijdens het bessensei zoen (juni-augustus) wanneer bramen en blauwe bessen op hun zoetst zijn. Pluk tip: Zoals vermeld kun je de bessen zelf plukken in de natuur of kopen bij de lokale boer voor de beste smaak. Alternatief: Geen geitenkaas? Gebruik ricotta zoals voorgesteld, of voeg spekjes toe voor een hartige variant. Brood tip: Gebruik rustiek brood met veel pit en structuur voor de beste textuur. Garnering: Voeg een blaadje munt toe voor extra frisheid zoals beschreven in het recept. Bewaren: De bramensaus kan 2-3 dagen in de koelkast bewaard worden en opnieuw gebruikt. Presentatie: Serveer op een mooie serveerplank voor extra visueel effect.
Nutrition Facts
Zomerse Toast met Verse Bramensaus, Blauwe Bessen en Geitenkaas
Amount per Serving
Calories
40
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Saturated Fat
0.1
g
1
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
0.2
g
Monounsaturated Fat
0.1
g
Sodium
66
mg
3
%
Potassium
21
mg
1
%
Carbohydrates
7
g
2
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
2
IU
0
%
Vitamin C
0.2
mg
0
%
Calcium
18
mg
2
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.