Toast met verse bramensaus en geitenkaas

Toast met verse bramensaus en geitenkaas

Toast met verse bramensaus en geitenkaas

Ik hou echt van deze periode. Verse bramen, blauwe bessen, frambozen noem maar op! Er staan al meerdere bruschetta’s op mijn blog maar deze toast is een winnaar hoor! Niet alleen een feestje voor het oog maar ook een feestje voor je tong. In dit recept gebruik ik geitenkaas maar als dat nou net niet je favoriet is kun je deze vervangen voor bijvoorbeeld ricotta. Wist je dat de bladeren van de braam ook geschikt zijn voor consumptie? Je kunt ze drogen en er daarna thee mee maken. De braam is ook goed voor je tuin want hij wordt bestuift door de bijen en hommels. Die hebben het momenteel niet makkelijk dus die mooie bloemetjes dienen ook nog eens een goed doel in je tuin. Serveer deze toast met verse bramensaus en geitenkaas als lunch òf als klein voorgerechtje bij een zomers diner.

Voor meerdere toast heb je nodig:Toast met verse bramensaus en geitenkaas

  • 1 rustiek brood
  • een bakje bramen
  • een bakje blauwe bessen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • handvol spinazie
  • maizena
  • geitenkaas (smeerbaar)

En zo maak je het:

-Neem eerst een pannetje erbij en doe hierin de bramen en de blauwe bessen. Bewaar er een aantal om ze straks te gebruiken om te decoreren.

-Giet ongeveer 50 ml water bij het fruit en het zakje vanillesuiker. Breng het geheel rustig aan de kook en laat het een aantal minuten pruttelen tot de vruchten zacht zijn.

-Verwarm je oven voor het afbakbrood, gebruik je een vers brood dan kun je het gelijk in mooie plakken snijden om deze te grillen. Bak het brood in de oven tot het gaar is en snij er daarna mooie plakken van, leg deze nog even onder de grill tot je een knapperige toast hebt.

-Doe de geitenkaas in een kommetje en prak het met een vork fijn. Gebruik je verse geitenkaas dan is dit niet nodig. Deze koop je vaak bij een goede kaashandel.

-Als de vruchten in het pannetje zacht zijn kun je ze met een vork nog wat verder prakken. Maak een papje van 2 eetlepels maizena en wat water. Giet dit al roerend bij de vruchten en laat het helemaal opnemen in het vocht. Nu wordt je saus wat steviger.

Toast met verse bramensaus en geitenkaasToast met verse bramensaus en geitenkaas

Pak een bord of serveerplank erbij en leg hier de toast op. Besmeer met de geitenkaas en schep daarna de bramensaus erop. Garneer met de verse spinazieblaadjes en wat losse vruchtjes: Heerlijk Happen!

Het brood wat ik gebruikte kreeg ik bij het #foodiesbreakfast. Het is een rustiek brood van besteldesembrood.nl. Super lekker brood en ik ben blij dat ik het heb mogen proeven. Het was een cranberry zuurdesembrood en wàt rook dat lekker zeg. Neem gerust een kijkje op hun site.

 

 

3 gedachten over “Toast met verse bramensaus en geitenkaas”

  1. Pingback: Herfsttosti met geitenkaas en peer - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Kalettes galette - Heerlijke Happen |Foodblog|

  3. Pingback: Coeur de boeuf salade met geitenkaas - Heerlijke Happen

Reacties zijn gesloten.