Toast met verse bramensaus en geitenkaas

Toast met verse bramensaus en geitenkaas

Vandaag wil ik jullie vertellen over een van mijn favoriete gerechten: het recept toast met verse bramensaus en geitenkaas. Ik maak dit regelmatig als ik zin heb in iets lekkers en makkelijks. Het is zo simpel om te maken, maar het resultaat is zo verrukkelijk!

Ik hou echt van deze periode. Verse bramen, blauwe bessen, frambozen noem maar op! Ik pluk ze graag zelf in de natuur of koop ze bij de lokale boer. Ze zijn zo zoet en sappig, en ze zitten vol met vitamines en antioxidanten. Ik gebruik ze graag om een heerlijke saus te maken die ik over mijn toast schep.

Toast met verse bramensaus en geitenkaas

Ik ben ook een grote fan van geitenkaas. Het heeft zo’n lekkere romige en licht zure smaak die perfect past bij het fruit. Ik smeer het royaal over mijn knapperige brood, dat ik eerst even in de oven of in de broodrooster heb gedaan. Ik gebruik meestal een rustiek brood met veel pit en structuur.

Om het helemaal af te maken, garneer ik mijn toast met wat verse spinazieblaadjes, wat losse vruchtjes en een blaadje munt. Dat geeft het net wat extra kleur en frisheid. Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar het smaakt ook hemels!

Toast met verse bramensaus en geitenkaas

Ik serveer deze toast met verse bramensaus en geitenkaas graag als lunch of als klein voorgerechtje bij een zomers diner. Het is een gerecht dat iedereen kan waarderen, jong en oud. Je kunt het ook makkelijk aanpassen naar je eigen smaak. Als je bijvoorbeeld niet van geitenkaas houdt, kun je ook ricotta gebruiken. Of als je meer van hartig houdt, kun je er wat spekjes of ham bij doen.

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren om dit gerecht eens te proberen. Het is echt een van mijn toppers en ik weet zeker dat jullie er net zo van zullen genieten als ik.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Toast met verse bramensaus en geitenkaas

Toast met verse bramensaus en geitenkaas

Ik hou echt van deze periode. Verse bramen, blauwe bessen, frambozen noem maar op! Er staan al meerdere bruschetta’s op mijn blog maar deze toast is een winnaar hoor! Niet alleen een feestje voor het oog maar ook een feestje voor je tong.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 30 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch
Keuken: European
Trefwoord: bramen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 40kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 1 rustiek brood
 • 1 bakje bramen
 • 1 bakje blauwe bessen
 • 1 zakje vanillesuiker
 • handvol spinazie
 • maizena
 • geitenkaas - smeerbaar

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Neem eerst een pannetje erbij en doe hierin de bramen en de blauwe bessen. Bewaar er een aantal om ze straks te gebruiken om te decoreren.
 • Giet ongeveer 50 ml water bij het fruit en het zakje vanillesuiker. Breng het geheel rustig aan de kook en laat het een aantal minuten pruttelen tot de vruchten zacht zijn.
 • Verwarm je oven voor het afbakbrood, gebruik je een vers brood dan kun je het gelijk in mooie plakken snijden om deze te grillen. Bak het brood in de oven tot het gaar is en snij er daarna mooie plakken van, leg deze nog even onder de grill tot je een knapperige toast hebt.
 • Doe de geitenkaas in een kommetje en prak het met een vork fijn. Gebruik je verse geitenkaas dan is dit niet nodig. Deze koop je vaak bij een goede kaashandel.
 • Als de vruchten in het pannetje zacht zijn kun je ze met een vork nog wat verder prakken. Maak een papje van 2 eetlepels maizena en wat water. Giet dit al roerend bij de vruchten en laat het helemaal opnemen in het vocht. Nu wordt je saus wat steviger.
 • Pak een bord of serveerplank erbij en leg hier de toast op. Besmeer met de geitenkaas en schep daarna de bramensaus erop. Garneer met de verse spinazieblaadjes en wat losse vruchtjes
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Het brood wat ik gebruikte kreeg ik bij het #foodiesbreakfast. Het is een rustiek brood van besteldesembrood.nl. Super lekker brood en ik ben blij dat ik het heb mogen proeven. Het was een cranberry zuurdesembrood en wàt rook dat lekker zeg. Neem gerust een kijkje op hun site.

 

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

geitenkaas recept

Start » Recepten » Lunchgerechten » Toast met verse bramensaus en geitenkaas

9 gedachten over “Toast met verse bramensaus en geitenkaas”

 1. Pingback: Herfsttosti met geitenkaas en peer - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Kalettes galette, boerenkool gekruist met een spruitje - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Pompoen kaasfondue stoofpotje - Heerlijke Happen

 4. Pingback: Klassieke vegetarische rode wijnsaus - Heerlijke Happen

 5. Pingback: Makkelijke avocado toast met honing - Heerlijke Happen

 6. Pingback: Staartstuk met rode wijn bramensaus - Heerlijke Happen

 7. Pingback: Homemade Naanpizza met geitenkaas - Heerlijke Happen

 8. Pingback: Ricotta plaatcake met vruchtjes - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept