Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Kook de aardappels in een pan in 20 miuutjes gaar.
Doe de zuurkool in een andere pan en kook deze met 50 ml water ook 20 minuutjes. Let op het water vervliegt best snel in de pan.
Bak de spekjes uit in een koekenpan en giet het vet in een kommetje en bewaar.
Giet de aardappels af en voeg ze toe aan de zuurkool en stamp ze door de zuurkool. Omdat de kool best "dradig" is kun je de aardappels er ook met een mes "doorheen snijden" . Voeg wat spekvet en de melk en de roomboter toe om er echt een lekkere smeuïge puree van te maken.
Schep ten slotte de spekjes ook door de zuurkool en serveer.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Zuurkool stamppot met spekjes
Amount per Serving
Calories
350
% Daily Value*
Fat
22
g
34
%
Saturated Fat
6
g
38
%
Trans Fat
0.2
g
Polyunsaturated Fat
9
g
Monounsaturated Fat
5
g
Cholesterol
15
mg
5
%
Sodium
1151
mg
50
%
Potassium
111
mg
3
%
Carbohydrates
18
g
6
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
20
g
40
%
Vitamin A
177
IU
4
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
80
mg
8
%
Iron
0.5
mg
3
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.