Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Bekleed je springvorm met bakpapier, verwarm je oven voor op 180 graden.
Smelt de chocolade au bain marie.
Snijd de stoofpeertjes in kwarten en leg ze op de bodem van de springvorm.
Neem een kom erbij en doe hierin de eieren en de suikers. Klop het met de handmixer tot het flink schuimt.
Voeg dan de vijgencompote en de gesmolten chocolade toe en mix. Daarna de bloem en het bakpoeder en mix het nogmaals tot alles goed is opgenomen.
Spatel het beslag in de springvorm op de peertjes.
Bak het taartje in 40 tot 45 minuten in de oven. Laat daarna eerst afkoelen voordat je de springvorm openzet en er afhaalt.
Heerlijk Happen!
Het recept voor heerlijke kruidige stoofpeertjes vind je via deze link.Stoofperen bereiden: Gebruik kant-en-klare stoofperen of kook zelf 1–2 uur in perensiroop voor diepere smaak.
Nutrition Facts
Chocolade brownie stoofperen taartje met vijgencompote
Amount per Serving
Calories
435
% Daily Value*
Fat
15
g
23
%
Saturated Fat
7
g
44
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
5
g
Cholesterol
55
mg
18
%
Sodium
173
mg
8
%
Potassium
330
mg
9
%
Carbohydrates
77
g
26
%
Fiber
7
g
29
%
Sugar
54
g
60
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
109
IU
2
%
Vitamin C
5
mg
6
%
Calcium
116
mg
12
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.