Deze garnalen pesto pasta met groene asperges en radijsjes is een snel en smaakvol Italiaans hoofdgerecht. Ideaal voor een doordeweekse avond en klaar in 15 minuten!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snij eerst de kontjes van de groene asperges. Daarna in kleine stukjes van een centimeter of 3. Neem een koekenpan erbij en bak de stukjes in een beetje olie beetgaar. ( 5 minuutjes). Schep ze uit de pan en zet apart tot gebruik.
Snij de radijsjes in plakjes.
Neem een pan erbij en doe hierin de verse pasta, kook zolang als aangegeven staat op de verpakking.
Terwijl de pasta kookt roerbak je de garnalen in de koekenpan en schep je als ze mooi roze zijn de helft van de pesto erdoor.
Giet de pasta af en bewaar een klein beetje kookvocht. Kieper de pasta bij de garnalen en hussel de pasta door de garnalen. Voeg de rest van de pesto toe en schep de asperges in de koekenpan erbij, roer het kookvocht erdoor zodat je een lekkere pestosaus krijgt.
Schep de pasta op de borden, deze kun je ven voorverwarmen in je oven, en garneer met de schijfjes radijs en wat verse tuinkers.
Heerlijk Happen!
Het recept voor een heerlijke huisgemaakte pesto vind je hier, je kunt er trouwens ook voor kiezen om in dit recept de rode pesto te gebruiken.
Nutrition Facts
Garnalen pesto pasta
Amount per Serving
Calories
334
% Daily Value*
Fat
19
g
29
%
Saturated Fat
3
g
19
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
246
mg
82
%
Sodium
650
mg
28
%
Potassium
513
mg
15
%
Carbohydrates
7
g
2
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
34
g
68
%
Vitamin A
1371
IU
27
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Calcium
190
mg
19
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.