
Garnalen, pesto, pasta ? Jazeker tezamen dé ingrediënten voor een fingerlicking good garnalen pesto pasta! En doe er dan ook nog wat heerlijke gegrilde groene asperges en radijsjes bij en je hebt een pasta die zo op tafel staat. Wist jij dat pesto “gestampt” betekent? Nu hoef je om jezelf wat tijd te besparen helemaal niet met een vijzel aan de slag te gaan. Ik gebruik mijn keukenmachine altijd en dat gaat prima. Kies voor goede kwaliteit wat betreft je producten, dan kan zelf een simpele maaltijd als deze heerlijk smaken! Zelf koop ik mijn garnalen altijd bij de groothandel, daar hebben ze van die grote zakken. Zo heb ik altijd een voorraadje in mijn vriezer.


Garnalen pesto pasta
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 300 gr garnalen
- 6 groene asperges
- 4 radijsjes
- 1 bakje verse pasta
- 100 gr huisgemaakte pesto
- tuinkers
- olijfolie
- zout/peper
En zo maak je het:
- Snij eerst de kontjes van de groene asperges. Daarna in kleine stukjes van een centimeter of 3. Neem een koekenpan erbij en bak de stukjes in een beetje olie beetgaar. ( 5 minuutjes). Schep ze uit de pan en zet apart tot gebruik.
- Snij de radijsjes in plakjes.
- Neem een pan erbij en doe hierin de verse pasta, kook zolang als aangegeven staat op de verpakking.
- Terwijl de pasta kookt roerbak je de garnalen in de koekenpan en schep je als ze mooi roze zijn de helft van de pesto erdoor.
- Giet de pasta af en bewaar een klein beetje kookvocht. Kieper de pasta bij de garnalen en hussel de pasta door de garnalen. Voeg de rest van de pesto toe en schep de asperges in de koekenpan erbij, roer het kookvocht erdoor zodat je een lekkere pestosaus krijgt.
- Schep de pasta op de borden, deze kun je ven voorverwarmen in je oven, en garneer met de schijfjes radijs en wat verse tuinkers.
- Heerlijk Happen!



Garnalen pesto pasta
Om het jezelf een beetje makkelijk te maken, en om ook snel aan tafel te kunnen heb ik in dit recept gekozen voor pasta uit het versschap van de supermarkt. Deze hoef je meestal maar een paar minuutjes op te warmen in kokend water en klaar ben je. Zoals ik in de intro al schreef maak ik eigenlijk altijd mijn eigen pesto. Als je hem maakt en je houdt wat over kun je deze prima een paar dagen in de koelkast bewaren. Zo kun je hem gebruiken voor bijvoorbeeld in het weekend bij een lekker toastje, of in een ander fijn recept.
Wij zijn dol op garnalen zoals in Garnalen pesto pasta, jij ook? Probeer dan eens deze receptjes:
- Deze heerlijke garnalen samosa’s.
- Of deze tapas garnalen uit de oven.
- Maar ook deze linguine in roomsaus met gamba’s is top!

Let bij het kopen van je vis, gamba’s erop dat het een keurmerk MSC heeft. Deze vissen zijn afkomstig van duurzame visserij. Hierbij wordt de visstand beheert en wordt ervoor gezorgd dat er zo min mogelijk schade aan de zee wordt toegebracht.
Pingback: Dé Sinterklaas taart met veel pepernoten - Heerlijke Happen
Pingback: Argentijnse garnalenspies met linguine - Heerlijke Happen