Garnalen pesto pasta

Een simpele maar oh zo lekkere maaltijd, snel aan tafel en smullen maar.
Garnalen pesto pasta

Garnalen, pesto, pasta ? Jazeker tezamen dé ingrediënten voor een fingerlicking good garnalen pesto pasta! En doe er dan ook nog wat heerlijke gegrilde groene asperges en radijsjes bij en je hebt een pasta die zo op tafel staat. Wist jij dat pesto “gestampt” betekent? Nu hoef je om jezelf wat tijd te besparen helemaal niet met een vijzel aan de slag te gaan. Ik gebruik mijn keukenmachine altijd en dat gaat prima. Kies voor goede kwaliteit wat betreft je producten, dan kan zelf een simpele maaltijd als deze heerlijk smaken! Zelf koop ik mijn garnalen altijd bij de groothandel, daar hebben ze van die grote zakken. Zo heb ik altijd een voorraadje in mijn vriezer.

Garnalen pesto pasta
Een simpel maar oh zo lekker gerechtje.
Garnalen pesto pasta

Garnalen pesto pasta

Een simpele maar oh zo lekkere maaltijd, snel aan tafel en smullen maar.
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gamba, pasta, pesto
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • koekenpan
  • pan

Ingrediënten:

  • 300 gr garnalen
  • 6 groene asperges
  • 4 radijsjes
  • 1 bakje verse pasta
  • 100 gr huisgemaakte pesto
  • tuinkers
  • olijfolie
  • zout/peper

En zo maak je het:

  • Snij eerst de kontjes van de groene asperges. Daarna in kleine stukjes van een centimeter of 3. Neem een koekenpan erbij en bak de stukjes in een beetje olie beetgaar. ( 5 minuutjes). Schep ze uit de pan en zet apart tot gebruik.
  • Snij de radijsjes in plakjes.
  • Neem een pan erbij en doe hierin de verse pasta, kook zolang als aangegeven staat op de verpakking.
  • Terwijl de pasta kookt roerbak je de garnalen in de koekenpan en schep je als ze mooi roze zijn de helft van de pesto erdoor.
  • Giet de pasta af en bewaar een klein beetje kookvocht. Kieper de pasta bij de garnalen en hussel de pasta door de garnalen. Voeg de rest van de pesto toe en schep de asperges in de koekenpan erbij, roer het kookvocht erdoor zodat je een lekkere pestosaus krijgt.
  • Schep de pasta op de borden, deze kun je ven voorverwarmen in je oven, en garneer met de schijfjes radijs en wat verse tuinkers.
  • Heerlijk Happen!

Notities

Het recept voor een heerlijke huisgemaakte pesto vind je hier, je kunt er trouwens ook voor kiezen om in dit recept de rode pesto te gebruiken. 
Wat vind je van dit recept?
Garnalen pesto pasta
Verse pesto, niets lekkerders dan dat!

Garnalen pesto pasta

Om het jezelf een beetje makkelijk te maken, en om ook snel aan tafel te kunnen heb ik in dit recept gekozen voor pasta uit het versschap van de supermarkt. Deze hoef je meestal maar een paar minuutjes op te warmen in kokend water en klaar ben je. Zoals ik in de intro al schreef maak ik eigenlijk altijd mijn eigen pesto. Als je hem maakt en je houdt wat over kun je deze prima een paar dagen in de koelkast bewaren. Zo kun je hem gebruiken voor bijvoorbeeld in het weekend bij een lekker toastje, of in een ander fijn recept.

Wij zijn dol op garnalen, jij ook? Probeer dan eens deze receptjes:

garnalen pesto pasta
Aan tafel!

Let bij het kopen van je vis, gamba’s erop dat het een keurmerk MSC heeft. Deze vissen zijn afkomstig van duurzame visserij. Hierbij wordt de visstand beheert en wordt ervoor gezorgd dat er zo min mogelijk schade aan de zee wordt toegebracht.

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

1 gedachte over “Garnalen pesto pasta”

  1. Pingback: Argentijnse garnalenspies met linguine - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept