Garnalen pesto pasta

Garnalen pesto pasta

Garnalen pesto pasta

Garnalen, pesto, pasta ? Jazeker tezamen dé ingrediënten voor een fingerlicking good garnalen pesto pasta! En doe er dan ook nog wat heerlijke gegrilde groene asperges en radijsjes bij en je hebt een pasta die zo op tafel staat. Wist jij dat pesto “gestampt” betekent? Ik had bijna dit recept vegetarisch willen noemen. Maar dat kan dus niet omdat er in pesto kaas zit. En in kaas zit bijna altijd dierlijk stremsel. Nu zou je natuurlijk een kaas kunnen zoeken die dat dan niet heeft. Wij eten hier bij tijd en wijle vegetarisch en daarom maak ik mijn pesto altijd met die heerlijke parmezaanse kaas. Wel even lekker zelf raspen dat smaakt zoveel beter dan die zakjes uit de koeling.

Voor 2 personen heb je nodig:garnalen pesto pasta

  • 300 gram garnalen
  • 6 groene asperges
  • 4 radijsjes
  • een bakje verse pasta
  • 100 gram pesto
  • tuinkers van grown_eu
  • olijfolie
  • zout en peper

En zo maak je het:

-Snij eerst de kontjes van de groene asperges. Snij ze daarna in stukjes van ongeveer 2 tot 3 centimeter. Neem een koekenpan erbij en doe hierin wat olijfolie. Bak vervolgens de asperges al omscheppend ongeveer 5 minuutjes tot ze beetgaar zijn. Zet ze apart tot gebruik.

-Snij de radijsjes in dunnen plakjes.

-Kook de verse pasta gaar in een pan.

-Terwijl de pasta kook roerbak je de garnalen mooi roze in de koekenpan en schep je op het laatst de helft van de pesto er doorheen.

-Giet de pasta af en bewaar een klein beetje van het kookvocht. Kieper de pasta bij de garnalen in de pan en hussel het geheel door elkaar. Voeg de rest van de pesto toe en ook de groene asperges.

-Pak als laatste de borden erbij en schep de pasta-mix op de borden. Garneer de borden met de radijsjes en de waterkers.

Garnalen pesto pastaGarnalen pesto pasta

En zo heb je in minder dan een kwartier een super lekkere pasta op tafel staan: Heerlijk Happen!

 

Facebook Comments

Reacties

Reacties