Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Chocolade brownie stoofperen taartje
Een heerlijk seizoenstaartje met chocolade, stoofpeertjes en vijgencompote.
5
van
5
stemmen
Afdrukken
Mail recept
Pin
Gang:
gebak
Keuken:
European
Trefwoord:
brownie, chocolade, stoofpeer
Voorbereidingstijd:
15
minuten
Bereidingstijd:
45
minuten
Totale tijd:
1
uur
Porties:
6
personen
Auteur:
Francine
Benodigdheden:
handmixer
Niet in huis?
oven
Niet in huis?
kom
springvorm
Ingrediënten:
1x
2x
3x
4
stoofpeertjes
2
eieren
-
op kamertemperatuur
200
gram
melkchocolade
160
gram
vijgencompote
-
of vijgenjam
120
gram
bloem
100
gram
witte basterdsuiker
50
gram
rietsuiker
8
gram
bakpoeder
-
½ zakje
Zet alles op je lijst +
En zo maak je het:
Bekleed je springvorm met bakpapier, verwarm je oven voor op 180 graden.
Smelt de chocolade au bain marie.
Snijd de stoofpeertjes in kwarten en leg ze op de bodem van de springvorm.
Neem een kom erbij en doe hierin de eieren en de suikers. Klop het met de handmixer tot het flink schuimt.
Voeg dan de vijgencompote en de gesmolten chocolade toe en mix. Daarna de bloem en het bakpoeder en mix het nogmaals tot alles goed is opgenomen.
Spatel het beslag in de springvorm op de peertjes.
Bak het taartje in 40 tot 45 minuten in de oven. Laat daarna eerst afkoelen voordat je de springvorm openzet en er afhaalt.
Heerlijk Happen!
Het recept voor heerlijke kruidige stoofpeertjes vind je via
deze link.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Vermeld
@heerlijkehappen
of tag
#heerlijkehappen
!