Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snipper de ui , snijd de rode peper in ringetjes, schil de mango en snijd in kleine blokjes.
Laat de bamboescheuten uitlekken in een vergiet.
Kook de rijst volgens de verpakking, het liefst natuurlijk in een rijstkoker voor het perfecte resultaat.
Knijp de kruidenpasta uit het zakje en doe het samen met de kipstukjes in een kom. Schenk er een klein beetje wokolie bij, mix goed en laat even staan om te marineren.
Verhit de wok en doe hier de boter en wokolie in en voeg de gesnipperde ui toe. Schep de kipstukjes, de mango en bamboescheuten erbij en bak een paar minuten. Schenk de kokosmelk en de room erbij en laat het geheel eventjes pruttelen.
Schep de rijst op de borden of in kommen en schep de curry erbij, garneer met de rode peper en serveer wat naan erbij.
Geen mango in huis? Gebruik ananas of appel voor een frisse twist.
Zelf je naan ( brood) maken? Dat kan, ik heb hier een recept voor je.
Nutrition Facts
Vegetarische butter chicken met bamboescheuten
Amount per Serving
Calories
992
% Daily Value*
Fat
34
g
52
%
Saturated Fat
20
g
125
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
3
g
Cholesterol
39
mg
13
%
Sodium
870
mg
38
%
Potassium
404
mg
12
%
Carbohydrates
150
g
50
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
13
g
14
%
Protein
20
g
40
%
Vitamin A
1043
IU
21
%
Vitamin C
36
mg
44
%
Calcium
142
mg
14
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.