Estimated reading time: 4 minuten
Altijd fijn als de smaken van een cocktail precies goed bij elkaar komen. Heel vaak wordt er in cocktails een siroop gebruikt als smaakmaker, en dat is in dit geval ook zo. We gaan wederom zelf weer een siroop maken die we bij dit cocktail recept ananassiroop limoen gin sour gebruiken. Limoen heeft een nèt wat andere smaak dan citroen, en is lekker fris. Dat is perfect voor het “sour”gedeelte van dit drankje.
Ananassiroop limoen gin sour
Om lekker te kunnen shaken heb je een aantal basis hulpmiddelen nodig. Veelal kun je deze als setje in een winkel of online kopen. Je hebt nodig een jigger (bar maatje om de drank mee af te meten). Een shaker om je drank in te shaken. Vergeet ook de strainer en de lange lepel niet, en bij voorkeur natuurlijk het juiste glas-soort voor de betreffende cocktail. Serveer een “high-ball” drankje niet in een martiniglas bijvoorbeeld. Of een Margarita in een whiskyglas. Je hoeft echt niet een complete glaskast te hebben. Maar zorg op zijn minst voor een aantal passende glazen.
Overigens kun je de gin in dit recept ook vervangen door rum of een andere soort alcohol, òf een non-alcoholische versie. Maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat. Dit maakt het recept veelzijdig en geschikt voor verschillende gelegenheden en persoonlijke smaken.
Als je bijvoorbeeld een fan bent van rum, kun je kiezen voor een donkere of lichte rum, afhankelijk van de gewenste smaak. Non-alcoholische alternatieven zijn ook geweldig voor wie liever geen alcohol drinkt. Het mooie van dit recept is dat je kunt experimenteren en het kunt aanpassen aan wat jij het lekkerst vindt. Probeer verschillende opties om jouw perfecte versie te vinden.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaande cocktail. Cheers!
Ananassiroop limoen gin sour
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 90 ml gin
- 60 ml limoensap
- 60 ml ananassap
- 2 el ananassiroop
- 1 eiwit
Voor de siroop heb je nodig:
- 200 ml water
- 200 gram suiker
- 3 schijven ananas
- 1 tl venkelzaadjes
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Zet het steelpannetje op het vuur en voeg het water, de ananasschijven, het suiker en de venkelzaadjes toe. Breng het geheel aan de kook en roer even door. Laat dan een 20 tal minuten pruttelen.
- Zeef de siroop door een fijne zeef in een glazen flesje en laat verder afkoelen.
- Pak je shaker erbij en doe hier de ingrediënten voor de cocktail in en shake eerst 30 seconden hard zonder ijs, daarna nogmaals met een paar ijsklonten in de shaker erbij.
- Schenk uit in de twee glazen en garneer met wat stukjes ananas.
- Cheers!
Zoals ik al zei, we mixen er lekker op los hier! Om je nog wat meer inspiratie te geven bekijk je onderstaande cocktails. Veelal zijn alle drankjes zowel met als zonder alcohol te maken. Dus wil je de virgin versie dan koop je gewoon de 0,0% versie van de gebruikte drank. In dit geval kun je de gin door 0.0% gin vervangen bijvoorbeeld.
Tropische ananas likeur cocktail
Long Island iced tea: zo maak je hem
Wodka sour met granaatappel en tijm – perfect voor de zomer
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
gin sour cocktail recept
Fun summery cocktail!