Estimated reading time: 3 minuten
Gaat het nu om het recept van de salade? Of ging het me nou eigenlijk meer om het recept van de dressing? Het één maakt het ander super smaakvol, en in feite serveer je het bij elkaar voor het juiste effect. En alleen een foto van een bakje saus is nou ook weer niet aantrekkelijk toch? Dus wees dan maar blij, ik geef je gewoon een twee in één recept met deze Green goddess cottage cheese dressing. Deze saus heeft al een lange historie en wordt doorgaans met mayonaise gemaakt. Maar dat vind ik persoonlijk te vet en heeft ook veel te veel calorieën. Om je een idee te geven: één eetlepel mayo (20 gram) is al 133 kcal. Cottage cheese per 20 gram heeft maar 20 kcal, dat is nogal een verschilletje. Zeker bij een dressing waar je dan ongemerkt heel veel extra kcal tot je neemt. Saus máákt vaak je gerecht, maar is dus ook vaak een bron van onverwachte kcal’s.

Gezonde Green Goddess Dressing met Cottage Cheese – 85% Minder Calorieën
De salade zelf heeft maar vier hoofd ingrediënten. Het maken ervan is echt super simpel. De broccoli kun je heel fijn snijden en hoef je niet perse te koken, echter ik vind de smaak dan niet helemaal top. Daarom raadt ik je aan die groente eventjes heel kort te blancheren in kokend water en dan in een zeef of klein vergiet goed uit te laten lekken. Je kunt kiezen voor kipfilet, maar eventueel ook voor kippendijen. De laatste zijn wel iets vetter, maar als je ze grilt dan smelt veel van dat vet ook weer weg op je grill.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaande salade.

Green goddess cottage cheese dressing
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 300 gram kipfilet - in blokjes
- 200 gram zoete aardappel - in blokjes
- 350 gram broccoli - fijntjes gehakt
- 1 sjalot - gesnipperd
- 1 tl ras-el-hanout
- 1 tl berbere kruidenmix
- 2 el olijfolie
- zeezout
Voor de dressing:
- 100 gram cottage cheese
- 4 el magere kwark
- 50 ml water - (of iets meer)
- 2 takjes dragon
- 2 takjes dille
- 2 takjes peterselie
- ½ tl verse peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de kip in blokjes en breng op smaak met de berbere kruidenmix. ( het mag natuurlijk altijd meer dan 1 tl zijn!)
- Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en doe in een ovenschaal. Breng op smaak met de ras el hanout. Druppel de olijfolie erover en zet op 200 graden in de oven voor ongeveer 30 min tot het gaar is.
- Ris alle blaadjes van de takjes verse kruiden (dragon, dille en peterselie). Doe deze samen met cottage cheese, kwark, water en verse peper in een keukenmachine of blender. Mix tot een gladde, groene dressing. Is de dressing te dik? Voeg geleidelijk meer water toe tot de gewenste consistentie. Proef en breng eventueel op smaak met extra peper of een snufje zout
- Bak de kip in wat olijfolie gaar.
- Hak de broccoli fijn en blancheer heel kort in kokendheet water en laat goed uitlekken. Snipper de sjalot.
- Mix àlles in een grote schaal met de dressing en dan is het Heerlijk Happen!
Cottage cheese, vroeger gebruikte ik het nooit, tegenwoordig is het niet uit m’n keuken weg te slaan. Super veelzijdig te gebruiken en een goede bron van eiwitten. Veelal verwerk ik het in een dressing, saus, of baksel. Bekijk onderstaande recepten maar eens en ga er lekker mee aan de slag:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Ziet er heerlijk uit!
Fabulous!
Ben aan het voorbereiden om deze te maken
vanavond. Alleen ik zie sjalot in de ingrediënten alleen niet in de uitleg. Is het de bedoeling dat ik het samen met de kip mee bakt ?
Hai! Ik zal het recept even aanpassen! De sjalot snipper je en gaat rauw bij de salade. Gr Francine