Estimated reading time: 3 minuten
Soms kun je op de gekste manieren aan inspiratie komen voor nieuwe recepten. Deze keer zag ik een foto van naar zo bleek Engels Instagram account van een Engelse voetbalfan die voor elke wedstrijd een snack haalt. Super grappig natuurlijk, en overigens ook niet heel erg gezond, maar dat kun je vaak ook niet verwachten van streetfood. Dus zonder recept puur en alleen op de omschrijving die hij gaf over wat hij in zijn hand had ging ik aan de slag. De omschrijving was: “mixed tandoori chicken and spiced amb in flatbreads at Birmingham City”. Ik maakte er een net even iets gezondere versie van, met iets meer groente als wat ik op de foto zag, en huisgemaakte knoflooksaus. Deze tandoori kip met lam flatbread is zeker wel een fijne traktatie! Hij komt hier vaker op tafel te staan.
Tandoori kip met lam flatbread
In mijn enthousiasme heb ik direct de kip klaargemaakt, maar je doet er natuurlijk beter aan om de kip met de tandoori boemboe te marineren en hem dan een nachtje in de koelkast te laten staan. Het lamsvlees kocht ik al gekruid dus daar hoefde ik niks meer aan te doen. Wil je iets minder carbs dan zou je voor een dunnere groente tortilla kunnen kiezen bijvoorbeeld. Ben je in “the mood” echt een uit te pakken dan maak je eenvoudig het flatbread helemaal vanaf scratch met dit recept.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Tandoori kip met lam flatbread
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 2 flatbreads
- 200 gram kippendij
- 150 gram lamsgyros
- 2 el tandoori boemboe
- 6 el magere yoghurt
- ½ komkommer - in plakjes
- 150 gram rode kool - dun gesneden
- 100 gram winterwortel - geraspt
- 3 takjes peterselie - fijngehakt
- 1 rood pepertje - in ringetjes
- 1 lente ui - in ringetjes
Voor de knoflooksaus:
- 2 tenen knoflook - uitgeperst
- 3 el kwark
- 3 el magere yoghurt
- 1 el persillade kruidenmix
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Smeer de kippendijen in met de boemboe aan beide zijdes en schenk er dan de yoghurt overheen. Ook aan beide zijdes insmeren en laat dit even intrekken.
- Mix alle ingrediënten voor de knoflooksaus en laat staan tot gebruik.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Grill de kippendijen in de grillpan, de yoghurt kan een beetje verbranden dat is niet erg. Als ze aan beide zijdes mooi bruin zijn, leg je ze in een ovenschaal en laat nog even nagaren in de oven. Snijd het vlees daarna in reepjes.
- Bak het lamsvlees in een koekenpan.
- Hak/ snijd/ snipper de groenten zoals hier boven beschreven.
- Bak de flatbreads even kort af in de oven en doe ze dan in een kom.
- Eerst een laagje knoflooksaus erin, dan vul je hem verder op met de gesneden groenten, het vlees, en maak af met de peterselie en rode peper en extra knoflooksaus erop.
- ( je kunt de flatbreads ook in een aluminium folie opvouwen tot een soort durum)
- Heerlijk Happen!
Ja ik ben dol op lam, en je kunt er zoveel lekkers mee maken! Natuurlijk heb ik nog een aantal andere hele fijne recepten voor je, probeer onderstaande maar eens:
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Délicieux
super lekker
ziet er heerlijk uit
Dankjewel! een echte aanrader. Gr Francine