Blauwe bes chocolade reep

Blauwe bes chocolade reep

Estimated reading time: 3 minuten

Trends komen en gaan, tegenwoordig met alle social media gaat het super snel en is het soms niet meer bij te houden. Deze reep zag ik in een simpelere versie weer ergens voorbij komen en ik dacht hé daar maak ik er zelf één van! Het maken van deze blauwe bes chocolade reep is kinderlijk eenvoudig dus daar zal het niet aan liggen. Je moet alleen even wat geduld hebben om hem op te laten stijven in de koelkast alvorens je er van kan gaan snoepen. Pas maar op als je er eenmaal wel van gaat snoepen dat je niet de hele reep in een keer opeet haha.

Blauwe bes chocolade reep

Blauwe bes chocolade reep

De combinatie van chocolade en zeezout vind ik persoonlijk echt heerlijk! Een match made in heaven, vind jij dat nou niet dan laat je het zout gewoon weg natuurlijk. Voor de nootjesmix kies je diegene die jij het lekkerste vindt! Oh en als je toch aan het variëren bent, je kunt de reep ook met rode besjes of met frambozen of een combinatie van allemaal maken. Bewaar de rest in de koelkast in een Tupperware doosje. Dan is hij zeker nog een tijdje te bewaren.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaande chocoladereep.

Blauwe bes chocolade reep

Blauwe bes chocolade reep

Verslavend lekkere chocoladereep met nootjes en vruchtjes.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 2 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: chocoladereep
Keuken: European
Trefwoord: blauwe bes, fleur de sel, notenmix, pure chocolade
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 10 stukjes
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 250 gram pure chocolade
  • 200 gram blauwe bessen
  • 50 gram notenmix
  • ½ tl fleur de sel

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Bak de notenmix kort in de koekenpan.
  • Knip het bakpapier op maat en bekleed het cake blik, zorg dat het papier mooi strak in het blik ligt. Zo wordt je reep mooi plat.
  • Schenk een laagje chocolade op de bodem van het blik op het bakpapier, en smeer dat met een lepel of spatel netjes uit.
  • Mix de blauwe bessen met de rest van de chocolade en schep deze in het blik en duw ze voorzichtig op hun plek zodat het een redelijk platte reep wordt.
  • Strooi de notenmix en het fleur de cel erop en zet minstens voor een uur in de koelkast om uit te laten harden.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Ja ja chocolade… we zijn er allemaal dol op toch? Nou dan heb ik hier nog een aantal hele fijne receptjes voor je die je zeker eens moet proberen. Zoals je van mij gewend bent, makkelijk te maken èn heel erg lekker!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Koek en taart » Blauwe bes chocolade reep

2 gedachten over “Blauwe bes chocolade reep”

5 from 2 votes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept