Geschatte leestijd: 3 minuten
Er staat wel pancakes in de titel van dit recept maar eigenlijk zijn het meer een soort koeken of taartjes. En dan redelijk “moist” zoals dat heet. De binnenkant is dus nog wat vochtig en de pancakes zijn zacht. We bakken deze blauwe bes banaan havermout pancakes in de oven. Daarvoor gebruiken we quiche vormpjes. Wellicht denk je “Francine jij lust toch geen banaan?” ja dat klopt! Maar ik moet zeggen dat ik hem niet echt proef in dit recept. En met flink wat poedersuiker erop is het helemaal een traktatie…
Blauwe bes banaan havermout pancakes
Het idee voor dit recept komt van mede-instagrammer Denise van My beauty Health lifestyle. Zij bakte er een groter taartje van in één springvorm. Echter vind ik deze hoeveelheid per pancake prima voor mijn macro’s die ik nodig heb. Omdat ze op deze manier ook heel goed wel een dag of twee te bewaren zijn in de koelkast is het een easy prep!
Deze heerlijke pancakes zijn ideaal als ontbijt of als tussendoortje, zeker met een glaasje amandelmelk erbij. Naast dat ze verrukkelijk smaken, zijn de macro’s van deze pannenkoeken ook zeer aantrekkelijk.
Perfect voor wie op zijn voeding let, maar toch wil genieten van een smaakvolle traktatie op elk moment van de dag.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Blauwe bes banaan havermout pancakes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 4 el havermout
- 1 ei
- 1 banaan
- 1½ el kwark
- 1 tl bakpoeder
- 100 gram blauwe bessen
- 1 tl kaneel
- poedersuiker
- 10 gram roomboter
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Doe alle ingrediënten behalve de blauwe bessen in je blender en draai tot je een mooi beslag hebt.
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Beboter de quichevormpjes en verdeel het beslag over de 4 vormpjes. Strooi de blauwe bessen op het beslag.
- Zet de vormpjes in de oven voor een minuut of 20 tot ze gaar zijn. (check met een saté prikker). Het kan zijn dat de bovenkant te bruin wordt verlaag dan de temperatuur tot 180 graden.
- Haal de vormpjes uit de oven en duw voorzichtig het randje los en schud dan de "pancakes" op een rooster uit en draai ze weer om.
- Je kunt ze warm eten, maar ook laten afkoelen en meenemen naar je werk.
- Serveer met wat poedersuiker.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere recepten met havermout maken? Bekijk dan deze ook eens:
Wat dacht je van deze suikervrije havermout kokos muffins?
Of anders deze overheerlijke Havermout hüttenkäse kaneel pannenkoekjes.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Blauwe bes banaan havermout pancakes pancakes recept