Geschatte leestijd: 3 minuten
we zitten met z’n allen tegenwoordig uren en uren online. Is het niet op Facebook, dan wel Instagram of TikTok. De algoritmes van deze apps bepalen wat je ziet en wat jij eventueel leuk zou vinden. Je kunt wel raden dat bij mij veel voorgestelde berichten over eten gaan! Zo had ik deze snack al een aantal keer voorbij zien komen in diverse varianten. Tijd om het eens zelf te proberen te maken en er mijn draai aan te geven. Deze chocolade dadels Snickers zouden iets weg moeten hebben van een Snickers reep. Nou ik heb het voor je getest en het heeft er iets van weg, maar is niet hetzelfde hoor 😉

Chocolade dadels snickers
Deze bites zijn gemaakt met suikervrije chocoladedruppels en ook wat zeezout erop gestrooid. Dat is iets wat je bij de echte Snickers reep niet tegenkomt. Hij is dus wat puurder van smaak. Ook koos ik als nootjes om pecan noten te gebruiken. Overigens heb ze alweer gemaakt maar dan met cashewnoten. Je kunt dus zeker lekker variëren met deze snack!

De vulling is in dit geval pindakaas, maar hiervoor zou je ook speculoos pasta of zelfs kokosyoghurt kunnen gebruiken!

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Chocolade dadels snickers
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 14 verse dadels - ontpit
- 14 hele pecannoten
- 3 el pecannoten - gehakt
- 3 el pindakaas
- zeezout
- 250 gram chocolade druppels
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de dadels door het midden open en haal de pit eruit.
- Leg een hele pecan noot in de dadel en smeer hier wat pindakaas op. Daarop strooi je weer wat gehakte pecannoten en duw deze vast in de pindakaas.
- Smelt de chocoladedruppels in een schaal of kommetje au bain Marie boven een pannetje.
- Prik de dadel aan een satéprikker en dip hem helemaal in de chocolade. Laat even uitlekken en leg dan op een snijplank die je bekleed hebt met een velletje bakpapier. Haal de satéprikker uit de dadel. Herhaal met de rest van de dadels.
- Strooi wat zeezout op de chocolade dadels en zet ze in de vriezer.
- Haal ze kort voordat je ze eet uit de vriezer.
- Heerlijk Happen!
We lusten allemaal wel een lekkere snack op z’n tijd toch? Hier nog wat andere ideetjes voor je:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!