Geschatte leestijd: 3 minuten
Het seizoen loopt alweer bijna tegen het einde, de bloedsinaasappel is er maar een paar maandjes dus grijp je kans! De kleur van een bloedsinaasappel vind ik net wat mooier dan die van een gewone. En dat zie je ook goed terug in deze bloedsinaasappel whiskey sour. De naam “sour” doet denken dat het een heel zuur drankje is maar dat valt wel mee. Er gaat in verhouding veel minder citroensap in, het is alleen nèt dat zuurtje wat hem heel fris van smaak maakt. Een recept whiskey sour cocktail
Bloedsinaasappel whiskey sour
En jawel ook deze cocktail is weer heel goed als een mocktail te maken. Nog een andere versie is trouwens om de whiskey te vervangen voor amaretto. Dan wordt het een iet wat zoeter drankje. Als dat jouw ding is dan wil je hem zeker eens maken. Het zelf maken van cocktails is super simpel, en echt weer eens wat anders op een zaterdagavond dan een standaard biertje of wijntje.
Het maakt mij echt niet uit welke whiskey je gebruikt. Je hoeft zeker niet je allerduurste te gebruiken, het is meer een kwestie van smaak. Zo heb je vrij “houtige” whiskey’s en die zullen je cocktail dus zeker een andere smaak geven.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Bloedsinaasappel whiskey sour
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 100 ml whiskey
- 80 ml bloedsinaasappelsap
- 40 ml citroensap
- 1 eiwit
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Pak de whiskeyglazen erbij en zet deze schuin in een Tupperware bakje. Vul de glazen met water en zet in de vriezer. Zo vriest het ijs schuin in het glas voor een leuk speels effect. Vries minimaal 1 dag van te voren in.
- Haal de schil van 1 sinaasappel en snijd er een "lippen-vorm" uit. In het midden maak je een snede om de kus zo op het glas te kunnen zetten.
- Pak je shaker erbij en doe alle ingrediënten erin en schud voor 30 seconden.
- Doe dan een paar ijsklonten in de shaker erbij en schud nogmaals een 30 seconden.
- Schenk de cocktail uit in de glazen en zet de kus op het glas en serveer!
- Cheers!
Schudden maar! We schudden ze hier elke week uit de shaker, en jij kiest of je ze mèt of zonder alcohol maakt!
- Wat dacht je van deze Marshmallow martini espresso?
- Of maak eens deze prachtige dragonfruit cosmopolitan cocktail.
- En wat dacht je van deze prachtige flower bomb gin tonic?
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
recept whiskey sour cocktail
Er staat niks in het recept van het eiwit… Is dat gewoon opkloppen en nadien het er boven op doen?
Mvg, Chris.
Hi Chris, nee het gaat tegelijk mee in de shaker bij de stap waar staat “doe alle ingrediënten in de shaker”. Door het schudden schuimt het eiwit op, en dat schenk je mee in het glas. Het lijkt op de foto’s misschien wat wit wellicht maar het is een beetje zacht roze schuim. Hoop dat het zo je vraagt heeft beantwoord. Gr Francine