Bloedsinaasappel vlierbloesem tonic mocktail

Bloedsinaasappel vlierbloesem tonic mocktail

We gaan mocktails maken met de mooiste sinaasappel die er is! De bloedsinaasappel, je herkent hem direct door zijn vurige vruchtvlees. Er zijn drie verschillende soorten bloedsinaasappels. De Sanguinello, gebruikt in deze mocktail, die is alleen in februari en maart te krijgen. De Tarocco is er van december tot april en de Moro van december tot februari. Daarmee echt een seizoensproduct, maar oh zo mooi om mee te werken. Dit mocktail recept geven we extra smaak door de vlierbloesemsiroop en Elderflower tonic. Lust je echt geen tonic gebruik dan spa rood. altijd al willen weten waarom ze zo mooi rood zijn? Onder het recept vertel ik je er meer over. Maar nu eerst aan de slag met deze bloedsinaasappel vlierbloesem tonic mocktail.

Bloedsinaasappel vlierbloesem tonic mocktail
Het sap is prachtig roze van kleur.
Bloedsinaasappel vlierbloesem tonic mocktail

Bloedsinaasappel vlierbloesem tonic mocktail

Als ze in het seizoen zijn dan moet je er ook echt wat moois mee maken! Bloedsinaasappels spelen de hoofdrol bij deze mocktail.
5 van 1 reactie
Afdrukken Pin Rate
Gang: mocktail
Keuken: European
Trefwoord: bloedsinaasappel, munt, tonic, vlierbloesem siroop
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 3 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

 • 1 doosje vries fruit - zomerfruit
 • 8 bloedsinaasappels - +1 extra
 • 3 el vlierbloesemsiroop
 • 3 takjes munt
 • 300 ml Elderflower tonic
 • 300 gram ijsblokjes - gecrushed

En zo maak je het:

 • Pers de sinaasappels uit, van 1 sinaasappel snijd je 6 dunne plakjes die je in het glas plaatst.
 • Crush het ijs in je blender.
 • Pak de glazen erbij, schenk in elk glas 1 el vlierbloesemsiroop, daarop schep je wat van het bevroren fruit. Plak in elk glas twee plakken sinaasappel tegen het glas aan, en vul verder af met ijs, het laatste deel weer wat fruitmix.
 • Schenk eerst de helft van het glas vol met de tonic, daarna afvullen met het bloedsinaasappelsap. Steek het takje munt erbij en serveer.
 • Cheers!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
mocktails maken mocktail recept

Bloedsinaasappel vlierbloesem tonic mocktail

De kleur in de sinaasappel wordt rood door de productie van anthocyanen. Deze stof geeft bijvoorbeeld ook zijn kleur aan rode kool. De stof wordt actief op het moment als het warm en koud is. Deze vrucht wordt verbouwd op Sicilië op de hellingen van de Etna. Daar zijn net als hier de winterse nachten koud, maar overdag hebben ze lekker veel zon. Een heerlijke Italiaanse traktatie dus deze mooie bloedsinaasappels. Ideaal voor een mocktail recept en ook gewoon als sap om te drinken.

Keep’em coming! Heerlijk toch lekker zelf je drankjes mixen? Hier heb ik nog wat goede ideetjes voor je:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Bloedsinaasappel vlierbloesem tonic mocktail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept