🕒Ā Bereidingstijd:Ā 15 minutenāā👨🍳Ā Moeilijkheid:Ā ā ā āāā
Ja soms heb je gewoon zin om even te snacken. En dan kan het helemaal losgaan met fastfood, maar het kan óók semi gezond! Of nou ja gewoon gezond zullen we maar zeggen. Het “ergste” wat we doen is dat we deze Cottage cheese snack bites bakken in zonnebloemolie. En het is niet of je nou liters binnenkrijgt. Dus ja het zijn snacks, maar wat mij betreft vallen ze gewoon in de categorie “verantwoord”! Kruiden en specerijen maken je eten, en cottage cheese staat niet bekend om zijn brede smaakpallet. We voegen dus lekker diverse kruiden en specerijen toe, en daarmee worden het smaakvolle balletjes!

Gezonde Cottage Cheese Snack Bites in 15 min
Deze bites bakken we maar heel kort in de olie, als je dat te lang doet dan barsten ze open. Ik heb ze ook getest in de airfryer en dat was geen succes. Er komt geen mooi bruin krokant kleurtje en ze waren inderdaad binnen een aantal minuten opengebarsten. Dus gewoon lekker kort in de zonnebloem (of arachide) olie bakken. Even laten uitlekken op een keukenpapiertje en direct serveren! Door diverse soorten kruiden te gebruiken geef jij jouw smaak aan deze bites!

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediƫnten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

15 min Gezonde Cottage Cheese Snack Bites
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediƫnten:
- 200 gram cottage cheese
- 4 el panko
- 1 ei - losgeklopt
- 3 el bloem
- 1 tl maizena
uit de kruidenkast
- 1 el ras-el-hanout
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl bebere kruidenmix
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediƫnten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Doe de cottage cheese in een schone theedoek en knijp het vocht er op deze manier uit.
- Mix de cottage cheese met de maizena, knoflookpoeder, en uienpoeder en draai er balletjes van. (Ik haalde er 12 kleine balletjes uit).
- Doe het ei in een schaal en klopt los, de panko in een andere en mix met de ras-el-hanout en berbere. Ook de bloem doe je in een aparte schaal. Haal de balletjes eerst door de bloem, dan het ei, en als laatste door de panko.
- Zet een steelpannetje op met een laagje zonnebloemolie (genoeg dat ze onder kunnen), en verhit deze, test met een klein stukje brood, als deze "borrelt" als je het in het vet gooit is het warm genoeg.
- Leg een drietal balletjes op een schuimspaan en laat rustig in het vet zakken. Laat de balletjes een 30 seconden bakken tot het velletje mooi goudbruin is. Schep ze met de schuimspaan op een velletje keukenpapier en laat eventjes uitlekken. Serveer dan direct.
Ja ja het mag duidelijk zijn dat ik dol ben op cottage cheese! Natuurlijk ga ik hier een paar hele fijne andere recepten met je delen zodat jullie er ook lekker mee aan de slag kunnen. En wie weet ben je dan snel genoeg ook een fan!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Heerlijk en gezond!