Estimated reading time: 3 minuten
Nou en “everything” is het zeker hoor dit everything Griekse yoghurt flatbread! Dat woord komt van de everything but the bagel kruidenmix, of kort gezegd everything-mix. Met knoflook, nigellazaad, karwijzaad, ui, sesamzaad, maandzaad en zeezout een heerlijk diverse mix die je dus op heel veel meer dan alleen bagels kunt gebruiken. We mixen het door het deeg en daardoor geeft het ook extra veel smaak aan dit flatbread. Of je er nu een curry bij maakt, of het gebruikt om vlees in te serveren, of gewoon lekker stukjes eraf scheurt om bij een dip te serveren, het kan allemaal!
Everything Griekse yoghurt flatbread
Het maken van het brood is redelijk eenvoudig en je hoeft het ook niet uren te laten rijzen! Dit heerlijk everything Griekse yoghurt flatbread vereist slechts een korte rijstijd. Uit deze hoeveelheid haal je 10 bolletjes deeg die je mooi plat rolt met een deegroller en daarna afbakt in een koekenpan met olijfolie. Verpak het netjes in aluminiumfolie, dan kun je het een dag later ook nog eten. Hieronder geef ik je nog een aantal recept ideeën waarbij je dit flatbread perfect kunt eten.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand everything Griekse yoghurt flatbread gerecht.
Everything Griekse yoghurt flatbread
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 500 gram tarwebloem
- 175 gram Griekse yoghurt
- 7 gram droge gist - ( 1 zakje DrOetker)
- 25 ml olijfolie
- 1 el suiker
- 150 ml lauwwarm water
- 2 el everything but the bagel seasoning
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Pak een kom erbij en doe hierin het water, de gist en de suiker. Roer goed en laat 10 minuten staan om de gist te activeren. Het is bubbelig als het klaar is.
- Schep de Griekse yoghurt en olijfolie in de kom erbij en mix goed. Voeg dit dan toe aan een grote kom waar de bloem in zit en schep de everything bagel mix erbij. Met een houten spatel mix je het geheel tot er deeg begint te vormen.
- Bebloem je aanrecht en haal het deeg uit de kom en kneed het goed tot een mooie deegbal. Rol deze deegbal uit tot een soort stokbrood en verdeel dat in 10 gelijke stukjes.
- Rol de stukjes tot balletjes en bebloem ze en leg er een schone theedoek op. Laat een 15 min rusten.
- Verhit een koekenpan op medium vuur en rol per keer 1 balletje uit tot een rond schijfje. Met een kwastje bestrijk je het deeg met olijfolie, deze zijde gaat eerst in de pan. Bestrijk in de pan gelijk de zijde met olie die je niet aan het bakken bent. Draai na ongeveer een minuut om en bak dan de andere zijde.
- Leg de flatbreads telkens stuk voor stuk op een stapel op een snijplank met een theedoek erover, dan behouden ze hun warmte, garen nog wat na en blijft het brood soepel.
- Heerlijk Happen!
Heerlijk dit flatbread! Waar zou je het allemaal bij kunnen serveren? Ik help je graag op weg met een paar fijne gerechtjes. Bekijk onderstaande maar eens en ik wens je veel kookplezier.
Heerlijke Happen is een multimediabedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk! Met deze platforms kun je ook je ervaringen delen van het bereiden van het everything Griekse yoghurt flatbread.
Heerlijk Grieks! Zin in vakantie