Start je eigen foodtruck: everything to know

Start je eigen foodtruck: everything to know

Geschatte leestijd: 4 minuten

Als je op een festival rondloopt zie je ze overal: prachtige foodtrucks. Ze zien er mooi uit en het eten is nog lekker ook! Zelf een foodtruck beginnen is niet makkelijk en bestaat uit veel stappen die je moet volgen. Van de juiste koelvitrine vinden, elektriciteit installeren en ook nog aan de HACCP eisen voldoen. We gaan je op weg helpen! Lees mee in Start je eigen foodtruck: everything to know.

Misschien wel een koffie/thee foodtruckt met heerlijke gebakjes in glaasjes erbij.

Waar te beginnen?

Om te beginnen moet je natuurlijk het juiste voertuig zien te vinden! Dit kan een busje of  aanhanger zijn, maar ook een brommer of bakfiets biedt mogelijkheden. Bedenk vooraf dan ook goed wat je precies wilt gaan verkopen. Ga je echt in de foodtruck koken of mag hij ook wat kleiner zijn als je bijvoorbeeld koffie wilt gaan serveren?  Houd dan ook zeker rekening met de grootte van je foodtruck. Zorg dat al de kookapparatuur er in past. Meet vooraf op hoe je het wilt installeren en hoeveel ruimte je er voor nodig hebt. Denk hierbij aan kookapparatuur zoals een grill, friteuse, koeling, maar ook de afzuigkap en opbergruimte. Nu weet je precies naar wat voor foodtruck je op zoek moet gaan.  

De indeling van je truck

Je moet er rekening mee houden dat wanneer je op een evenement staat met je foodtruck, je lange dagen moet staan. De indeling van je foodtruck is dan ook van cruciaal belang. Houdt bij de indeling rekening met de manier van werken en uitgifte, maar ook waar je je voorraad laat en je de apparatuur installeert. Dit moet op een efficiënte en snelle manier werken.  Ook is het hierbij belangrijk om rekening te houden met de elektra in je foodtruck. Niet bij elke locatie zal er stroom aanwezig zijn. Een elektrische installatie bouwen die al je apparaten laat werken is dan ook één van de belangrijkste aspecten in je foodtruck. Het is een ingewikkelde taak die je voor de veiligheid beter kunt uitbesteden aan een elektricien. Verder moet je natuurlijk ook rekening houden met de plek en aansluiting van de propaantanks. Bij voorkeur is dit altijd buiten de truck. Als laatste moet je ruimte hebben voor je sanitair, zoals de gootsteen en kraan. 

De laatste dingen om niet te vergeten “Start je eigen foodtruck: everything to know”.

Tijd om aan het werk te gaan! Oké, bijna dan. Eerst moeten alle belangrijke aspecten geïnstalleerd worden. De apparatuur moet op zijn plek komen en op de juiste manier aangesloten zijn. Je zal denken dat je dan kunt beginnen, maar er zijn toch nog een paar dingen die je niet mag vergeten. Zo zul je bijvoorbeeld ook een brandblussysteem moeten bouwen. Zorg dat deze op de juiste plekken hangen en jaarlijks gekeurd worden. Als laatste moet je ook goed nadenken over het uitgifteluik van de foodtruck. Zorg dat het goed verlicht en bereikbaar is voor de klanten en dat er eventueel een bar is waar plek is voor sausjes en servetten.

Wellicht kook jij op open vuur naast je truck op een Ofyer.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start je eigen foodtruck: everything to know

Start » Blog » Start je eigen foodtruck: everything to know

1 gedachte over “Start je eigen foodtruck: everything to know”

  1. Pingback: Hoe vind je de beste pannenset? - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *