Estimated reading time: 3 minuten
Wie is deze vrouw en waar komt zij ineens vandaan?! Haha ik heb helemaal de liefde voor het bakken van diverse soorten (gemakkelijke) broden ontdekt. Voor zuurdesem moet je zéker niet bij mij zijn, daar zijn vele andere foodblfoggers zoet mee. Waar je wel bij mij voor kunt zijn, dat zijn broden als dit eiwitrijk cottage cheese bananenbrood! Het bereiden van het deeg heb je in een handomdraai in de blender gedaan, en daarna is het alleen nog maar bakken. Dus geen gedoe met laten rijzen en allerlei stretch and fold technieken. Zelf ben ik helemaal niet een fan van de smaak van banaan, maar die proef je helemaal niet zo erg terug in dit brood.

Eiwitrijk Cottage Cheese Bananenbrood: Gezond & Simpel Recept
Om wat extra eiwit toe te voegen gooi ik wat wheypoeder bij de droge ingrediënten. Dat kun je prima meebakken en het zorgt ervoor dat je net even wat meer proteïne tot je neemt. Ook mijn dochter en collega’s die ik het brood heb laten proeven waren allemaal enthousiast. Het is niet té zoet en je kunt het dus gewoon als brood mee naar je werk nemen. Het is wellicht iets minder een “snack”als sommige wat vettere of nattere bananenbroden die je kent. Dit neigt echt meer naar een gewoon brood.

Stap-voor-Stap Bereiding van Eiwitrijk Cottage Cheese Bananenbrood
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaande eiwitrijk cottage cheese bananenbrood!

Eiwitrijk cottage cheese bananenbrood
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 bananen
- 2 eieren
- 200 gram cottage cheese
- 3 el agave siroop
- 2 el kokosolie - gesmolten
droge ingrediënten:
- 230 gram tarwemeel
- 90 gram lijnzaad
- 45 gram kokosrasp
- 1 tl baking soda
- 1 tl bakpoeder
- 1 el pumpkin spice
- 1 tl zout
- 25 gram wheypoeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- In een blender mix je alle natte ingrediënten.
- In een kom mix je alle droge ingrediënten.
- Voeg de natte bij de droge en mix tot een glad beslag. Schenk in je bakvorm en zet in de oven op 175 graden voor 40-45 minuten. ( test met een stateprikker).
- Laat even afkoelen, en dan heerlijk happen!
Cottage cheese, ik vind het een heel fijn product om in van alles te verwerken! Wat kun je er nog meer mee maken? Ik geef je hier een aantal fijne ideetjes die je ook eens zou moeten proberen!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Ziet er weer fantastisch uit!
Delicious!