Geschatte leestijd: 4 minuten
Dit is een cocktail recept waar je iets meer geduld voor nodig hebt! We gaan namelijk aan de slag met wel hele toffe ijsklonten. Hiervoor heb je “sphere” globes nodig, speciale ijsblok vormpjes in de vorm van een grote bol. De spheres vullen we met tonic en bloemblaadjes en vriezen we in delen in. Ik wilde eerst de gin invriezen maar bedacht me dat dat helemaal niet kan door het hoge alcoholpercentage! Dus dan de tonic maar, je verliest in deze cocktail dus wel de “fizz” van het ontbreken van de koolzuur in de bol. Maar je hebt wel de smaak van de tonic. En verder gebruiken we bij de drank iets meer dan alleen maar gin. Deze flower bomb gin tonic is een waar plaatje op tafel en zal het zeker heel goed doen bij feestjes.
Met het invriezen van de bollen kun je al een tijdje van te voren beginnen. Dit biedt de mogelijkheid om ruim van tevoren te beginnen en kun je een voorraadje van deze flower bombs aanleggen, die op elk moment gebruikt kunnen worden. Bovendien zijn er nog vele andere mogelijkheden om te experimenteren met het invriezen van verschillende vormen.
Bijvoorbeeld, door het toevoegen van kleurstoffen aan de vloeistof voor het invriezen, kun je niet alleen leuke gekleurde spheres maken, maar transformeer je jouw creaties in ware kunstwerken. Voeg natuurlijke extracten toe voor een subtiele smaaksensatie, of gebruik kruidinfusies om een extra dimensie aan jouw project toe te voegen.
Denk aan het bevriezen van bloemen of kleine vruchten in het midden voor een verrassend visueel effect. De mogelijkheden zijn inderdaad eindeloos en bieden een uitgebreide ruimte voor creativiteit en experimentatie. Dit biedt een breed scala aan toepassingen, van gastronomische desserts tot unieke cocktailgarnituren.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Flower bomb gin tonic
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 90 ml gin
- 2 el munt siroop
- 60 ml cranberrysap
- 1 liter tonic - (je gebruikt niet alles)
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Koop een bos bloemen met verschillende soorten bloemetjes. Haal wat blaadjes van de diverse bloemen.
- Doe wat blaadjes in de ijsbol-vorm, giet er wat tonic op en zet in de vriezer. Na een paar uur herhaal je dit met weer een laagje bloemen en tonic. Tot de bolvorm vol is en dan laat je hem overnacht invriezen.
- Doe de gin, siroop en cranberrysap in een shaker en schud flink.
- Haal de ijsballen uit de vorm en doe in een glas. Schenk de cocktail over de bol uit in het glas.
- Cheers!
Schudden maar! We schudden ze hier elke week uit de shaker, en jij kiest of je ze mèt of zonder alcohol maakt!
Probeer eens deze roze gin vlierbloesem sour.
Of maak eens deze prachtige dragonfruit cosmopolitan cocktail.
En wat dacht je van deze heerlijke crème de cassis sour?!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Flower bomb gin tonic