Geschatte leestijd: 3 minuten
Valentijnsdag komt er weer aan. Ja ja mega commercieel, rozen, chocolade, Hallmark kaartje…. Of je maakt het gezellig met een lekker drankje! Deze crème de cassis sour is zoet met een klein zuurtje en een prachtige schuimlaag erop. Als je echt de blits wilt maken dan leg je nog wat bloemblaadjes erop, maar die zijn optioneel. Wel nèt even romantischer toch om een glaasje als deze te serveren?

Crème de cassis sour
Je kent deze likeur waarschijnlijk van de Kir Royal. Dat is een Champagne gemengd met een beetje crème de cassis. Deze likeur wordt gemaakt van zwarte bessen. De munt siroop geeft hem net even wat extra smaak, maar is ook te vervangen door andere soorten siroop.

Mag je om wat voor reden dan ook geen eiwit, ga dan voor aquafaba. Dit vocht zit in een blikje kikkererwten. Het heeft hetzelfde schuimige effect als eiwit, en is verder smaakloos. Het zal dus niets afdoen aan je cocktail.

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Crème de cassis sour
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 150 ml crème de cassis
- 50 ml citroensap
- 2 el munt siroop
- 1 eiwit
- ijsklonten
En zo maak je het:
- Doe de crème de cassis, het citroensap, de siroop en het eiwit in de shaker. Schud heel hard voor 30 seconden.
- Voeg een aantal ijsklonten toe aan de shaker en schud nogmaals heel krachtig voor 30 seconden.
- Schenk de cocktail in de glazen en decoreer eventueel met wat bloemblaadjes.
- Cheers!
We schudden er lekker op los met onze shaker! Wat kun je nog meer uit deze beker schudden?
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
