Estimated reading time: 3 minuten
Maakte ik laatst zelf flatbread, wel dit is het perfecte recept om daarbij te serveren. De komkommersaus is eigenlijk een iets dunnere tzatziki, die net even wat makkelijker smeert. En dan dat vlees…. wij zijn hier thuis echt wel vleeseters dat zal niet heel snel veranderen. Maar ik kies dan wel voor een mooi stukje vlees! Op het platteland wonen heeft zo zijn voordelen want ik woon bijna naast het “Polderlam” bedrijf en kan het jaar rond heerlijk lamsvlees uit hun vleesmachine buiten kopen. Ziet er hetzelfde uit als een snoepmachine waar je die diverse soorten snoep uit kunt kiezen. Deze Lamsbout souvlaki met komkommersaus bracht ik natuurlijk op smaak met een fantastische kruidenmix, en daarna even grillen in de grillpan. Aan tafel!
Lamsbout souvlaki met komkommersaus
Ben jij nou niet zo heel erg dol op lamsvlees dan kun je natuurlijk ook kiezen voor kip, rund of varkensvlees. Het is vooral de kruidenmix die extra smaak geeft aan het vlees. Wij zijn wel dol op lam, en het is dan ook echt een traktatie deze maaltijd. Zeker met het huisgemaakte flatbread, dat maakt het helemaal af. Mijn dochter vroeg “mam uit welk gebied eten we nu eigenlijk”, en dat is voor mij toch wel Mediterraans/ Libanees/ de levant. Vul een tafel met dit soort gerechten, dan kun je mensen echt blij maken met goed eten!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht!
Lamsbout souvlaki met komkommersaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 500 gram lamsbout zonder bot - in blokjes gesneden
- 2 el souvlaki kruidenmix
- 400 gram komkommer - geraspt
- 250 gram Griekse yoghurt
- 2 el tzatziki kruidenmix
- 1 teen knoflook - uitgeperst
- 2 tomaten - in blokjes
- 100 gram ijsbergsla - in reepjes
- 3 takjes peterselie - fijngehakt
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de lamsbout in blokjes en doe ze in een kom. Strooi de kruidenmix erbij mix goed. Laat het vlees even staan om te marineren.
- Rijg de blokjes aan sateprikkers.
- Rasp de komkommer en laat even in een vergiet uitlekken. Doe in een kom met de Griekse yoghurt, de knoflook, tzatziki kruidenmix en mix het geheel dan goed.
- Grill de spiesjes in een grillpan. Niet té lang, lamsvlees mag van binnen best een beetje rosé zijn!
- Serveer met de blokjes tomaat en ijsbergsla en komkommersaus op bijv huisgemaakt flatbread. Bestrooi met de peterselie.
- Heerlijk Happen!
Hummmmm zo lekker dit gerechtje! Wil jij er een Grieks feestje van maken op tafel? Maak dan ook deze lekkere gerechtjes erbij en geniet met volle teugen van dat beetje extra zon op tafel!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Wat ziet dar er weer lekker uit!