Griekse recepten

Met verse kruiden gemarineerde Griekse feta

Kant en klare potjes.... Welnee dit is zo gemaakt en zoveel lekkerder!
Griekse recepten

Soms dient gemakt de mens. Dat snap ik best want niet iedereen is fan van koken. Je grijpt in de supermarkt een blok feta kaas, of een potje met saladeblokjes. Helaas zijn veel van dit soort producten helemaal geen echte Griekse feta. Daar zijn regels aan verbonden en je kunt het zien aan het keurmerk. De smaak komt het ook niet echt ten goede. Je zou het voor de grap eens moeten proberen en deze twee naast elkaar leggen. Zo’n pot met verse kruiden gemarineerde Griekse feta kun je heel gemakkelijk zelf maken. Je geeft er je eigen twist aan met de kruiden en specerijen. Laat hem een dagje lekker goed marineren in de koelkast. En daarna heb je een stukje kaas wat ècht smaak heeft!

Griekse kaas
Heerlijk met verse kruiden en knoflook. Laat een paar uur marineren.
Griekse recepten

Met verse kruiden gemarineerde Griekse feta

Kant en klare potjes…. Welnee dit is zo gemaakt en zoveel lekkerder!
5 van 8 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Grieks
Trefwoord: basilicum, feta, knoflook, peterselie
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

glazen pot

Ingrediënten: 

  • 2 blokken Griekse feta
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse peterselie
  • 6 blaadjes verse basilicum
  • 10 blaadjes van verse selderij
  • peper
  • Griekse olijfolie

En zo maak je het:

  • Hak alle verse kruiden fijn. Snijd de knoflook teentjes in plakjes.
  • Snijd de blokken feta in blokjes en bestrooi met een beetje versgemalen peper.
  • Voeg alles toe aan je weckpot of glazen pot en vul het af met de Griekse olijfolie. Geen zout toevoegen want de kaas is zout zat.
  • Laat de pot minimaal één nacht marineren in de koelkast.
  • Heerlijk Happen!
Varieer met de kruiden, neem ook eens tijm of marjolein. Serveer als borrelhapje of gebruik het bij een lekkere Griekse salade. 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Griekse feta
Lekker bij een borrelplank en natuurlijk in een Griekse salade.

Met verse kruiden gemarineerde feta

Nog even over die Griekse feta dus. Deze kaas behoort tot de familie van de witte kazen. Hij wordt gemaakt van schapenmelk en soms ook aangevuld met geitenmelk. Inmiddels heeft feta een beschermde oorsprongbenaming gekregen. Dit omdat heel veel bedrijven feta kaas maakten die dit dus helemaal niet was. Ik kan dat als foodie alleen maar toejuichen. Hiermee blijft de ware receptuur behouden. En als je het koopt weet je ook zeker dat je de boeren in het gebied waar het gemaakt wordt ondersteunt. In dit recept met verse kruiden gemarineerde Griekse feta kiezen we dus voor verse kruiden. Als je de blaadjes snijdt geven ze hun smaak aan de olijfolie af. Oh en nog één tip: gebruik dan gelijk ook echte Griekse olijfolie!

Andere fijne basis recepten? Want daar is waar het begint toch? Maak deze eens:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
feta kaas
Natuurlijk kan mijn favoriete kruid peterselie niet ontbreken.

Op zoek naar meer inspiratie ? Probeer dit maar eens:

2 gedachten over “Met verse kruiden gemarineerde Griekse feta”

  1. Pingback: Zalm uit de oven met een feta korstje - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept