Estimated reading time: 3 minuten
Het is weer vrijdag en deze keer maken we een lekkere dessert cocktail. Mijn vader was altijd dol op een Irish Whiskey en bestelde die regelmatig aan het einde van een lekker diner. Maar je kunt ze ook heel prima thuis maken dit soort drankjes. Zeker met de herfst in aantocht zal deze likeur dessert cocktail met ijs het goed doen. Nog een beetje de gouden gloed van de zomer met het vanille ijs en de warme smaak van de likeur die ons de herfst intrekt.
Likeur dessert cocktail met ijs
Zoals je duidelijk op de foto’s ziet heb ik Licor43 gebruikt, maar dat mag natuurlijk ook een andere likeur zijn. Amaretto, Grand Marnier, Drambuie, of zelfs een goede cognac. Het is maar net wat er bij jou in de kast staat of waar je voorkeur naar uit gaat. Mocht je hem 0,0% willen maken kun je nu ook voor een alcoholvrije likeur gaan!
Al met al een prachtige cocktail die je na een fijn diner serveert. Maar het kan ook gewoon op een koude zondagmiddag om jezelf eens lekker bij op te warmen! Deze cocktail is ideaal voor verschillende gelegenheden en zorgt altijd voor een feestelijke sfeer.
Stel je voor: je zit met vrienden rondom de open haard, het is koud buiten, en je geniet van deze heerlijke drank. Of misschien ben je alleen thuis, onder een warme deken met je favoriete boek, terwijl de regen tegen de ramen tikt. Wat de situatie ook is, deze cocktail biedt altijd een moment van puur genieten.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaande cocktail. Cheers!
Likeur dessert cocktail met ijs
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 bolletjes vanille ijs
- 40 ml Licor43
- 100 ml Licor 43 crème brûlée
- 150 ml espresso - ( 2 grote kopjes)
- 60 gram slagroom - ( 2 grote toeven)
- 1 tl cacaopoeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Zet de kopjes espresso.
- Schenk in beide glazen 20ml Liquor 43.
- Schep hierop de bolletjes ijs en schenk per glas 50ml Licor43 crème brûlée erover, gevolgd door 1 kopje warme espresso.
- Spuit een goede toef slagroom erop en maak af met wat cacaopoeder. Serveer je dessert~cocktail direct en enjoy!
We mixen en matchen allerlei heerlijke likeurtjes en maken fantastische combinaties! Dit drankje heeft wellicht wel wat weg van een “Irish” of “Italian” coffee. We schudden elke week weer een mooi drankje uit de shaker, of schenken, want dat kan natuurlijk ook! Ik heb meerdere fijne koffie-cocktails. Bekijk onderstaande nog maar eens:
Barraquito Canarische koffie cocktail
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!