stoofpeertjes in likeur

Stoofpeertjes in likeur

Stoofpeertjes in likeur

Stoofpeertjes. De bomen hangen er vol mee op het moment en de meest bekende is toch wel de Gieser Wildeman. Eigenlijk uit nood geboren ontdekte ik in de supermarkt de Qtee peer. Want de Gieser lag er nog niet en helaas heb ik er daarvan ook geen in mijn tuin staan. De Qtee is eigenlijk helemaal geen stoofpeer, hij is lekker klein en rond en redelijk stevig. Ik kocht er een aantal en ging er mee aan de slag. Nieuwsgierig als ik ben heb ik wel uitgezocht wat de achtergrond van deze nog redelijk onbekende peer is. Het kweken van deze peer is ontstaan om een alternatief te bieden op de conference peer. Het is een peer die zowel hard als zacht gegeten kan worden. En dus bedacht ik me dat ik er óók stoofpeertjes in likeur mee moest kunnen maken.

Dit heb je allemaal nodig voor 3 peren:Stoofpeertjes in likeur

  • 3 Qtee peren
  • 250 ml Liquorccini
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 2 jeneverbessen
  • 1 steranijs
  • water
  • 150 gram suiker

En zo maak je het:

-Schil eerst de peertjes met een dunschiller, laat wel het stokje aan de peertjes zitten.Stoofpeertjes in likeur

-Pak dan een pannetje erbij waar de peren goed inpassen, dus niet een veel te grote pan nemen. Doe de peren in de pan en giet er de likeur bij. Doe alle specerijen erbij. Hier kun je natuurlijk naar smaak meer of minder van gebruiken. Vul de pan verder bij met water zodat de peertjes helemaal onder water liggen. Breng het geheel aan de kook en zet daarna op een sudderplaatje. Laat nu minimaal een uur stoven.

-Als de peertjes na een uur helemaal zacht zijn schep je ze voorzichtig uit de pan. Van het vocht wat overblijft gaan we een heerlijke siroop maken.Stoofpeertjes in likeur

-Voeg de suiker in de pan toe en roer het geheel tot alle suiker gesmolten is, breng het water weer aan de kook tot het goed borrelt. Nu gaat de saus inkoken en dit kan wel even duren. Blijf er natuurlijk wel bij in de keuken je wilt niet dat het ineens verbrandt. Laat het geheel inkoken tot er ongeveer 100/150 ml overblijft. Dit is dan echt een lekkere siroop. De specerijen haal je er op het laatst uit.

Stoofpeertjes in likeurStoofpeertjes in likeur

Je kunt de peertjes als dessert serveren of natuurlijk als bijgerecht bij een lekker diner. Serveer je het als toetje doe er dan wat slagroom en verkruimelde cantuccini koekjes bij en giet de siroop over de peer : Heerlijk happen!

De likeur die ik in dit recept heb gebruikt heb ik opgestuurd gekregen van Liquorccini.

Wil je meer info over de Qtee peer kijk dan eens hier.

 

 

 

 

1 gedachte over “Stoofpeertjes in likeur”

  1. Pingback: Week 39 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen |Foodblog|

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *