Stoofpeertjes in likeur met steranijs

Geschatte leestijd: 3 minuten

Stoofpeertjes. De bomen hangen er vol mee op het moment en de meest bekende is toch wel de Gieser Wildeman. Eigenlijk uit nood geboren ontdekte ik in de supermarkt de Qtee peer. Want de Gieser lag er nog niet en helaas heb ik er daarvan ook geen in mijn tuin staan. De Qtee is eigenlijk helemaal geen stoofpeer, hij is lekker klein en rond en redelijk stevig. Ik kocht er een aantal en ging er mee aan de slag. Nieuwsgierig als ik ben heb ik wel uitgezocht wat de achtergrond van deze nog redelijk onbekende peer is. recept Stoofpeertjes in likeur

Stoofpeertjes in likeur

Het kweken van deze peer is ontstaan om een alternatief te bieden op de conference peer. Het is een peer die zowel hard als zacht gegeten kan worden. En dus bedacht ik me dat ik er óók stoofpeertjes in likeur mee moest kunnen maken.

En zo maak je de Stoofpeertjes in likeur:

-Schil eerst de peertjes met een dunschiller, laat wel het stokje aan de peertjes zitten.

-Pak dan een pannetje erbij waar de peren goed inpassen, dus niet een veel te grote pan nemen. Doe de peren in de pan en giet er de likeur bij. Doe alle specerijen en steranijs erbij. Hier kun je natuurlijk naar smaak meer of minder van gebruiken. Vul de pan verder bij met water zodat de peertjes helemaal onder water liggen. Breng het geheel aan de kook en zet daarna op een sudderplaatje. Laat nu minimaal een uur stoven.

Stoofpeertjes in likeur

-Als de peertjes na een uur helemaal zacht zijn schep je ze voorzichtig uit de pan. Van het vocht wat overblijft gaan we een heerlijke siroop maken.

-Voeg de suiker in de pan toe en roer het geheel tot alle suiker gesmolten is, breng het water weer aan de kook tot het goed borrelt. Nu gaat de saus inkoken en dit kan wel even duren. Blijf er natuurlijk wel bij in de keuken je wilt niet dat het ineens verbrandt. Laat het geheel inkoken tot er ongeveer 100/150 ml overblijft. Dit is dan echt een lekkere siroop. De specerijen haal je er op het laatst uit.

Stoofpeertjes in likeur

Stoofpeertjes in likeur

Je kunt de peertjes als dessert serveren of natuurlijk als bijgerecht bij een lekker diner. Serveer je het als toetje doe er dan wat slagroom en verkruimelde cantuccini koekjes bij en giet de siroop over de peer : Heerlijk happen!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Stoofpeertjes in likeur

Stoofpeertjes. De bomen hangen er vol mee op het moment en de meest bekende is toch wel de Gieser Wildeman. Eigenlijk uit nood geboren ontdekte ik in de supermarkt de Qtee peer. Want de Gieser lag er nog niet en helaas heb ik er daarvan ook geen in mijn tuin staan.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 11 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: stoofpeer
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Porties: 3 personen
calorieën: 299kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

dunschiller

Ingrediënten:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Schil eerst de peertjes met een dunschiller, laat wel het stokje aan de peertjes zitten.
  • Pak dan een pannetje erbij waar de peren goed inpassen, dus niet een veel te grote pan nemen. Doe de peren in de pan en giet er de likeur bij. Doe alle specerijen erbij. Hier kun je natuurlijk naar smaak meer of minder van gebruiken. Vul de pan verder bij met water zodat de peertjes helemaal onder water liggen. Breng het geheel aan de kook en zet daarna op een sudderplaatje. Laat nu minimaal een uur stoven.
  • Als de peertjes na een uur helemaal zacht zijn schep je ze voorzichtig uit de pan. Van het vocht wat overblijft gaan we een heerlijke siroop maken.
  • Voeg de suiker in de pan toe en roer het geheel tot alle suiker gesmolten is, breng het water weer aan de kook tot het goed borrelt. Nu gaat de saus inkoken en dit kan wel even duren. Blijf er natuurlijk wel bij in de keuken je wilt niet dat het ineens verbrandt. Laat het geheel inkoken tot er ongeveer 100/150 ml overblijft. Dit is dan echt een lekkere siroop. De specerijen haal je er op het laatst uit.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Stoofpeertjes in likeur? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

recept stoofpeertjes

Start » Recepten » bijgerechten » Stoofpeertjes in likeur met steranijs

2 gedachten over “Stoofpeertjes in likeur met steranijs”

  1. Pingback: Stoofpeertjes salade met morbier - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept