Marshmallow Rudolf gin cocktail

Marshmallow Rudolf gin cocktail

Geschatte leestijd: 3 minuten

We gaan weer naar de donkere dagen van het jaar! Tijd voor warme smaken, cranberry’s en de Openhaard kan weer aan. Warme chocomel met marshmallows erin is natuurlijk hartstikke lekker, maar ook een cocktail kun je er mee opleuken. Sowieso is dit een recept wat je op twee verschillende manieren kunt maken. Voor de kids die je lekker aan tafel de Rudolfjes laat knutselen en met een scheutje gin erin voor de papa’s en de mama’s. Deze marshmallow Rudolf gin cocktail schenk je met een roze gin voor het mooie kleurtje.

Marshmallow Rudolf gin cocktail
Met of zonder alcohol, kan allebei!

Marshmallow Rudolf gin cocktail

Voor de Rudolfjes heb je wat saté stokjes, cranberry’s, rozemarijn en wat kruidnagels nodig. En natuurlijk marshmallows. Verder is het vrij simpel om ze in elkaar te zetten. Veelal gebruik je in een cocktail een siroop om deze wat zoeter te krijgen. In dit seizoen zou je dus bijvoorbeeld een rozemarijn-siroop kunnen maken. Geen zin om dat er ook nog eens bij te maken? De supermarkt heeft bijvoorbeeld ook elderflower siroop, en die past er ook perfect bij.

Ik heb in dit recept spa gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook tonic gebruiken. Dan maak je er een lekkere GT mee. Voor het sneeuw-effect aan het glas gebruiken we kokosrasp. Wil je een beetje een tropische versie dan kun je ook wat kokoswater aan de glazen toevoegen.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!

Marshmallow Rudolf gin cocktail

Marshmallow Rudolf gin cocktail

Een leuke kerst cocktail met gezellige Rudolfjes in het glas.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 58 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: cocktail
Keuken: European
Trefwoord: gin, marshmallow, rozemarijn, siroop, spa
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 149kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

satéprikkers
2 tumbler glazen

Ingrediënten:

 • 2 takjes rozemarijn
 • 12 cranberry's
 • 4 kruidnagels
 • 100 ml roze gin
 • 2 el suiker siroop
 • Spa
 • 2 marshmallows
 • honing
 • kokosrasp

En zo maak je het:

 • Steek op een sateprikker 5 cranberry's. Daarop prik je een marshmallow. Breek van twee andere sateprikkers een stukje af en steek daar 1 cranberry op. Steek deze in de marshmallow. Dit is de neus van Rudolf. Op het hoofdje steek je 2 kruidnagels en twee stukjes rozemarijn en dan is je decoratie klaar.
 • Draai de randen van de glazen eerst door een schoteltje met wat honing erop. Daarna door een schoteltje met kokosrasp.
 • Vul de glazen met ijsklontjes en schenk er de siroop en gin in, vul aan met spa. Steek de Rudolfjes in het glas erbij.
 • Cheers!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Drankjes » Marshmallow Rudolf gin cocktail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept