Passievrucht sour met limoensap

Passievrucht sour met limoensap

We gaan weer lekker shaken! Dit keer maken we een “sour cocktail” , dit is een originele cocktail die uit een aantal onderdelen bestaat. Je basis is een likeur of sterke drank. Denk maar aan een Whiskey sour of een Pisco sour. Deze namen heb je vast al eens gehoord. Dan hoort er natuurlijk limoen of citroensap bij en een zoetje zoals zoete siroop. Soms maar niet altijd wordt er ook eiwit bijgevoegd voor een prachtige schuimlaag. Bij deze passievrucht sour met limoensap heb ik dat wel gedaan. Door de kleur van de drank wordt het schuim licht zalmkleurig. Dat maakt het een prachtig drankje! Dus let’s shake it up en cheers.

Passievrucht sour met limoensap

Passievrucht sour met limoensap

We shaken deze cocktail met een “reverse dry shake” techniek. Say whut no?! Ja dat cocktails shaken dat is een wereld apart die ik aan het ontdekken ben hoor. Je schud je cocktail twee keer in dit geval. Eerst mét ijs en dan zonder ijs. Dat doen we bij deze passievrucht sour met limoensap omdat we een mooie schuimlaag willen. Ijs heeft het nadeel dat het de eiwitten in het ei “afbreekt” en daarmee dus je schuim zal verminderen.

Passievrucht sour met limoensap

Door het eerst kort met ijs en dan nogmaals zonder ijs te shaken zorgt voor een mooie fluffy laag op je cocktail. En zo shaken we een Francine-Original sour cocktail.

sour cocktail
Passievrucht sour met limoensap

Passievrucht sour met limoensap

Een prachtig drankje met een zalmkleurige schuimlaag.
5 van 46 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: cocktail
Keuken: European
Trefwoord: gin, limoen, passievrucht, siroop
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 146kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

strainer
2 coupe glazen

Ingrediënten:

  • 80 ml passievrucht sap
  • 60 ml roze gin
  • 30 ml limoensap
  • 1 el suiker siroop
  • 1 eiwit
  • 1 passievrucht

En zo maak je het:

  • Pak je shaker erbij en vul deze met een aantal ijsblokjes. Vul de shaker met alle ingrediënten behalve de passievrucht uit de lijst hierboven.
  • Schud heel krachtig voor een 20/30seconden ( je handen zullen koud worden! )
  • Schenk de cocktail door een strainer in een koud glas en haal het ijs uit de shaker.
  • Schenk het vocht terug in de shaker en shake nogmaals heel krachtig een paar seconden, we doen dit om een hele mooie schuimlaag te krijgen.
  • Schenk de cocktail in de glazen en leg voorzichtig een halve passievrucht op het schuim. Serveer direct!
  • Cheers!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Deze heerlijke cocktail smaakt naar meer toch? Of je nou kiest voor mét of zonder alcohol ik heb er nog een paar voor je:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Drankjes » Passievrucht sour met limoensap

1 gedachte over “Passievrucht sour met limoensap”

  1. Pingback: Espresso martini cocktail - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept