🕒 Bereidingstijd: 135 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆
Met een groentelade vol restjes en een “vleesautomaat”met lamsvlees om de hoek was de keuze snel gemaakt om een lekker stoofpotje te maken. Ik woon op het platteland en daar staan een hoop koelautomaten bij diverse boeren. Vers vlees direct van de boer, of groente van de teler. Ideaal en kwalitatief echt heel erg goed. De rust van het platteland is soms zo gek nog niet. Aan de slag dus met deze zero waste pittige lamsbout stoof met groenten. We duiken de kruidenlade in voor wat heerlijke geurende kruidenmixen en binnen no time ruikt jouw keuken fantastisch! Lamsvlees is niet voor iedereen, dus mocht jij er echt niet van houden gebruik dan runderstoofvlees.

Lamsstoof met Berbere en Ras-El-Hanout | Makkelijk Stoofpotje in 2 Uur
Het lamsvlees brengen we op smaak met berbere en ras-el-hanout twee mixen uit Noord Afrika die heerlijk geuren en heel veel smaak aan je stoof geven. Zoveel zelfs dat ik verder geen kruidenbuiltje met kruiden als tijm of rozemarijn heb gebruikt. Die geven het ook weer een meer Europees tintje wat smaak betreft. We serveren het met bulgur, en dat is super snel en makkelijk gemaakt. Zo zie je maar weer dat je zeker geen eten moet weggooien maar alles gewoon heel goed kunt verwerken in een lekkere stoof als deze.

Stappenplan: Zo Pruttelt de Stoof Perfect
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Pittige lamsbout stoof met groenten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 300 gram lamsbout - in blokjes
- 300 gram paprika - ( mix van rood-geel-oranje) in stukjes
- 100 gram selderij - 4 stengels in kleine stukjes
- 100 gram ui - 1 ui, gesnipperd
- 400 gram kastanjechampignons - in plakjes
- 2 tenen knoflook - uitgeperst
- 100 gram sjalot - 1 grote sjalot gesnipperd
- 75 gram courgette - in stukjes
- 75 gram wortel - schoongeschrapt en in stukjes
uit de kruidenkast:
- 2 el olijfolie
- 1 el ras-el-hanout
- 1 el berbere
- peper
- zeezout
- 2 el bloem
- 1 blikje tomatenpuree
- 150 ml tomato frito
- 2 bouillonblokjes - + 300ml water
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 el persillade
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Pak als eerste alle ingrediënten uit je kruidenlade erbij, het lijkt veel maar als je alles klaar hebt staan dan is het tijdens het bereiden zó gepiept!
- Hak / snijd alle groenten zoals bij de ingrediënten omschreven.
- Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met de bloem, berbere, ras el hanout wat zout en peper en mix het goed. Bak het mooi bruin in een eetlepel olijfolie en laat in de koekenpan liggen tot gebruik.
- Verhit een hapjespan of gietijzeren pan en doe er een eetlepel olijfolie in en bak eerst de ui en sjalot en knoflook op zacht vuur glazig, voeg dan de wortel en selderij toe en bak voor een 5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de rest van de groenten toe, hussel goed en bak wederom een 5tal minuten.
- Maak een kuiltje in het midden van de pan en bak daar kort de tomatenpuree in en blus af met de bouillon en tomato frito. Voeg de persillade en het gerookte paprikapoeder toe.
- Wederom alles goed mixen en het vlees toevoegen met al het sap uit de koekenpan, roeren en dan het deksel erop. Lekker 2 uur laten pruttelen en daarna serveren met bijvoorbeeld wat bulgur.
- Heerlijk Happen!
Ingrediënten voor een Authentieke Smaak
Lamsvlees is over het algemeen wel iets duurder dan varkens of rundvlees. Maar ik vind het zeker zó lekker om daar zo nu en dan eens wat meer geld aan uit te geven! Je hoeft ook niet kilo’s vlees te halen, in deze stof zit 300 gram verwerkt en dat is meer dan genoeg voor mij om hier twee dagen heel goed van te kunnen eten.
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Er gaat niets boven een heerlijk stoofpotje!
De echte persoon badge!
Delicious lamb stew!