Geschatte leestijd: 3 minuten
Als het weer rabarbertijd is vliegen de taart recepten en jammetjes je om de oren op de sociale media. Wij gaan het deze keer eens over een andere boeg gooien! We gaan rabarbersiroop maken om er een mojito cocktail recept mee te schenken. Is deze groente niet veel te zuur daarvoor? Nee want siroop maken we natuurlijk met suiker en deze zal dus de zoete smaak aan de siroop geven. Overigens is dit pas het eerste rabarber recept op mijn site! Maar wat mij betreft gelijk een knaller met deze rabarbersiroop munt mojito. Een drankje waar je lekker mee kunt variëren.
Rabarbersiroop munt mojito
De mojito cocktail is een klassieker die al sinds de 16e eeuw bestaat en ik ben er dol op. Het is een verfrissende mix van rum, limoen, munt en suiker, die perfect is voor een zomerse dag. Persoonlijk houd ik niet van een hele sterke cocktail, ik pas dus altijd een beetje op met de hoeveelheid rum. Ik vind het lekker om de mojito wat zoeter te maken met een zelfgemaakte rabarbersiroop.
Dat geeft de cocktail een mooie roze kleur en een fruitige smaak. Overigens is deze rabarbersiroop munt mojito ook virgin te drinken. We laten dan de rum weg en voegen wat bruiswater toe. Het leuke van cocktails shaken is dat je je fantasie de vrije loop kunt laten gaan. Lekker combineren, uitproberen en experimenteren. Je kunt bijvoorbeeld ook andere soorten fruit of kruiden gebruiken om je mojito een twist te geven.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Rabarbersiroop munt mojito
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 2 stengels rabarber
- 80 gram suiker
- 150 ml water
- 3 takjes verse munt
Voor de mojito:
- 45 ml witte rum
- 3 tl rabarbersiroop
- 15 ml limoensap
- 90 ml bruiswater
- gecrushed ijs
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst de siroop. Was de rabarber stengels en snijd ze dan in kleine stukjes. Doe ze samen met de suiker, het water en de munt in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat een 15 minuutjes rustig sudderen op laag vuur met het deksel op de pan. Giet daarna door het vergiet in een schone kom en laat afkoelen.
- De mojito maken: de hoeveelheden van hierboven zijn voor één mojito.
- Doe een paar blaadjes munt in het glas en schenk de siroop erbij. Duw met een stamper eventjes op de blaadjes en vul dan het glas aan met het ijs.
- Schenk de rum, het bruiswater en het limoensap erbij en mix eventjes.
- Serveer met een partje limoen en wat munt.
- Cheers!
Cocktails maken een hoop werk? Welnee deze schud je zo 1,2,3, in je glas, bekijk ook deze fijne drankjes eens:
Wat dacht je van deze passievrucht mojito? Een lekkere frisse versie van de klassieker.
Of deze mango tonic spritzer mocktail?
Maar ook deze bananenlikeur daiquiri is een fijn drankje.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Rabarbersiroop munt mojito recept