Mango tonic spritzer mocktail

Mango tonic spritzer mocktail

Geschatte leestijd: 3 minuten

Deze keer heb ik een tropisch spritzer recept voor je. We zetten kleur op tafel met deze mango tonic spritzer mocktail. Die heerlijke mocktails maken is een beetje een traditie geworden hier op de vrijdag. De laatste tijd ben ik lekker aan het experimenteren met diverse smaken. Van huis uit heeft de spritzer een klein beetje een bittere smaak, maar dat zal je in dit drankje nauwelijks proeven. Het zoete van de mango, en de roze tonic geven hem een tintelende zoete smaak. Veelal noem ik niet heel veel specifieke merken in mijn recepten omdat niet iedereen bij dezelfde supermarkt winkelt. Sommige artikelen zijn nou eenmaal niet in elke supermarkt te vinden. Je kunt zelf een alternatief zoeken, of toch een keertje naar een concurrent om je inkopen te doen… In dit geval gebruik ik Lyres alcoholvrije spirit, en Schweppes apéro tonic.

mocktail recept

Mango tonic spritzer mocktail

Wat is nou een spritzer? Wel het is een verzamelnaam voor een licht alcoholisch drankje bestaande uit witte wijn en sodawater. Ze worden gedronken als dorstlesser en omdat het gemixt is heeft het dus ook minder alcohol in zich.

De spritzer is een drankje dat oorspronkelijk uit Oostenrijk komt, waar het gespritzter heet. Het werd in de 19e eeuw populair onder de wijnboeren, die hun wijn met water verdunden om het alcoholpercentage te verlagen en zo meer te kunnen drinken zonder dronken te worden.

Mango tonic spritzer mocktail

De oranje kleur is kenmerkend voor de Aperol spritzer die een scheutje Aperol of Campari heeft. De ingrediënten zijn onder andere zure sinaasappel, gentiaan, rabarber en cinchona. Vandaar ook de ietwat bittere smaak van dit drankje. Hiervan is tegenwoordig ook een alcoholvrije versie te vinden. Google de woorden “alcoholvrije aperol” maar en je krijgt een flinke keuze uit diverse merken. Dit spritzer recept maakte ik met Lyre’s.

spritzer recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!

Mango tonic spritzer mocktail

Mango tonic spritzer mocktail

Zet wat kleur op tafel met deze vrolijke en kleurrijke spritzer mocktail.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 20 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: mocktail
Keuken: European
Trefwoord: mango, sinaasappel, tonic
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 93kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

hoge glazen

Ingrediënten:

 • 1 mango
 • 1 sinaasappel
 • 80 ml Lyres Italian Spritz
 • 1 blikje Schweppes roze tonic
 • 100 gram ijsblokjes

En zo maak je het:

 • Schil de mango en snijd van 1/4 van het vruchtvlees kleine blokjes. Doe deze in de glazen. De rest van het vruchtvlees doe je in je blender en draai je tot een zachte mousse. Hiervan schep je in elk glas twee eetlepels vruchtenmousse. (De rest gebruik je voor een smoothie bijvoorbeeld).
 • Snijd de sinaasappel door het midden en snijd er dan twee dunne plakjes vanaf. Deze "plak" je tegen de zijkant van het glas. Vul het verder aan met de ijsblokjes.
 • Schenk nu de spritz erin en vul het glas verder aan met de roze tonic.
 • Cheers!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Keep’em coming….. wij gaan er goed op hier, op deze heerlijke drankjes! Nog meer fijne mixjes proberen? Maak dan eens deze:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Mocktail » Mango tonic spritzer mocktail

5 gedachten over “Mango tonic spritzer mocktail”

 1. Pingback: Rabarbersiroop munt mojito - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Kiwi basilicum watermeloen punch - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Alcoholvrije bloedsinaasappel vlierbloesem spritzer - Heerlijke Happen

 4. Pingback: Zomerse kruidige cocktails met gin en tonic - Heerlijke Happen

 5. Pingback: Alcoholvrije nectarine munt spritzer - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept