Geschatte leestijd: 3 minuten
De klassieke Bloody Mary wordt gemaakt met tomatensap, nu ben ik daar niet echt heel wild van, tijd voor een twist op deze klassieker. We gaan maken hem met frambozen. En omdat het in het Engels nou eenmaal leuker klonk dan in het Nederlands heb ik hem dus maar de raspberry Bloody Mary cocktail genoemd. Frambozen zijn in principe het hele jaar rond te krijgen want ik koop ze vaak in van die doosjes uit het vriesvak. Deze gooi je dan door een blender en pureer je helemaal tot sap. Al met al geen ingewikkeld recept, dus hop mixen maar.
Raspberry Bloody Mary cocktail
Je maakt een Bloody Mary met wodka, maar er zijn ook varianten met gin, tequila of zelfs saké. De verhoudingen zijn vrij gemakkelijk. Drie delen wodka, 6 delen frambozensap, 1 deel limoensap, beetje tabasco en paar druppeltjes Worcestershire saus en het randje van het glas dippen we in chilipoeder.
In de klassieke versie van dit drankje is tomatensap een essentieel ingrediënt; het geeft de cocktail een karakteristiek hartige smaak die zeer gewaardeerd wordt door liefhebbers van traditionele recepten. We hebben echter besloten om een creatieve draai aan onze versie te geven.
Door de toevoeging van verse frambozen aan het recept, introduceren we een verrassend zoete nuance die de cocktail niet alleen een prachtige roze tint geeft, maar ook een fris en fruitig karakter. Deze subtiele balans tussen hartig en zoet maakt onze cocktail uniek en onvergetelijk.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Raspberry Bloody Mary cocktail
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 180 ml wodka
- 360 ml frambozensap - (gemaakt van bevroren framboos)
- 60 ml citroensap
- 8 druppels tabasco
- 10 druppels Worcertershiresaus
- chilipoeder
- 4 el frambozen - bevroren
- 2 selderij stengels
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Voor deze cocktail heb ik frambozen uit de vriezer gebruikt, je koopt ze in doosjes uit het vriesvak. We hebben 250 gram nodig.
- Draai de rand van de glazen door wat water en daarna door wat chilipoeder.
- Haal 4 el frambozen uit het doosje en doe deze onderin de longdrink glazen. De rest doe je in een blender en met wat water blend je ze tot een sap.
- Pak je shaker erbij en doe hier het frambozensap, de wodka, het citroensap, de tabasco, en de Worcestershire saus met wat ijsklonten in en schud flink.
- Schenk de Bloody Mary in de glazen en serveer.
- Cheers!
Schudden maar! We schudden ze hier elke week uit de shaker, en jij kiest of je ze mèt of zonder alcohol maakt!
Wat dacht je van deze Marshmallow martini espresso?
Ook deze Bloedsinaasappel whiskey sour is heerlijk.
En wat dacht je van deze prachtige flower bomb gin tonic?
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Raspberry Bloody Mary cocktail