Zomerse toetjes met mascarpone slagroom

Zomerse toetjes met mascarpone slagroom

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: aardbeien, bosbessen en frambozen! In mijn tuin zijn ze nog hard aan het groeien maar in de supermarkt liggen al die heerlijke dikke frambozen. En wat is nou lekkerder dan er heerlijke zomerse toetjes met mascarpone slagroom mee te maken? Zelfs Jools was enthousiast toen ze ze zag. Het leuke is dat ze ook zó op tafel staan en je dus iedereen lekker kunt verwennen met deze toetjes.

Wist je trouwens dat die heerlijke Sweet Eve frambozen hun oorsprong vinden in Engeland? Daar wordt al meer dan 25 jaar hard gewerkt door meesterteler Peter Vinson om de perfecte aardbei te krijgen. Hij wilde óók graag een framboos en sinds 2015 liggen deze ook in de schappen. Inmiddels hebben we ook een aantal Nederlandse telers die deze frambozen hier in Nederland telen. De framboos geeft vruchten van april tot november dus we kunnen er nog lekker lang van genieten!

Zomerse toetjes met mascarpone slagroom
Een waar feestje op je tafel.

Zomerse toetjes met mascarpone slagroom

Een heerlijk zomers toetje met vers fruit en mascarpone slagroom.
Bereidingstijd15 min
Gang: Nagerecht
Keuken: European
Trefwoord: aardbeien, boterkoekjes, frambozen, mascarpone, slagroom
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Ingrediënten

  • 1 bakje Sweet eve frambozen
  • 1 bakje aardbeien
  • 1 bakje blauwe bessen
  • 250 ml ongeslagen room
  • 150 ml mascarpone
  • 10 roomboterkoekjes
  • 1 zakje klopfix

Instructies

  • Neem je glaasjes erbij en zet ze klaar op je aanrecht. We snijden als eerste de aadbeien in plakjes. Snij ze verticaal zodat je de vorm van de hele aardbei ziet. Deze plak je voorzichtig tegen de rand van de glaasjes aan. Snij een aantal aardbeien in blokjes om ze als vulling in de glaasjes te gebruiken.
  • In een grote kom klop je met een garde of een mixer de mascarpone zacht. Voeg hier de ongeslagen slagroom en het zakje klopfix aan toe en begin op een lage stand met mixen. Verhoog de snelheid en klop het geheel tot een lobbige substantie. Voeg eventueel nog 2 tot 3 eetlepels kristalsuiker toe om het wat zoeter te maken. Zet in de koelkast tot gebruik.
  • Neem de koekjes erbij en verkruimel deze boven een kom. Omdat het roomboterkoekjes zijn zal je dat weinig moeite kosten.
  • Pak de slagroom erbij en vul de bodem van de glaasjes met wat slagroom. Vervolgens een laagje koekkruim. Daarna een laagje met aardbei-blokjes en wat blauwe bessen, net zolang tot je bovenaan het glaasje bent gekomen.
  • Als laaste plaatsen we de lekkere frambozen op het toetje.

Zomerse toetjes met mascarpone slagroom

In dit recept gebruiken we mascarpone, dit wordt vaak gebruikt in toetjes. Mascarpone is eigenlijk een soort kaas. Voor het eerst gemaakt in Lombardije ten zuidwesten van Milaan. Het wordt gemaakt van room die door toevoeging van wijnsteenzuur een lekker dik en romig smeerbaar product wordt. Het heeft zelf niet een heel uitgesproken smaak vandaar dat er vaak suiker aan toegevoegd wordt in toetjes. Het wordt veel gebruikt in het wereldberoemde toetje Tiramisu, ik gebruik het zelf dus graag voor dit soort toetjes.

Zomerse toetjes met mascarpone slagroom

Nog meer leuke ideetjes voor dit soort “laagjes toetjes” ? Maak dan eens van de volgende toetjes:

Natuurlijk zijn de mogelijkheden in dit soort toetjes eindeloos, de verschillende soorten koekjes, slagroom of door het fruit wat je kunt gebruiken. Het hele jaar rond kun je het fruit van het seizoen gebruiken.

Zomerse toetjes met mascarpone slagroom
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

3 gedachten over “Zomerse toetjes met mascarpone slagroom”

  1. Pingback: Creepy eye Halloweentoetje - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: De Paris Brest uit de keuken van Roos - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Zomers kersen toetje met crumble - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *