Zomerse toetjes met mascarpone slagroom

Zomerse toetjes met mascarpone slagroom

Geschatte leestijd: 3 minuten

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: aardbeien, bosbessen en frambozen! In mijn tuin zijn ze nog hard aan het groeien maar in de supermarkt liggen al die heerlijke dikke frambozen. En wat is nou lekkerder dan er heerlijke zomerse toetjes met mascarpone slagroom mee te maken? Zelfs Jools was enthousiast toen ze ze zag. Het leuke is dat deze aardbei toetjes in een glaasje ook zó op tafel staan, en je dus iedereen lekker kunt verwennen met deze toetjes.

aardbei toetje
Een heerlijk aardbei toetje, maar ook met frambozen en blauwe bessen.

Wist je trouwens dat die heerlijke Sweet Eve frambozen hun oorsprong vinden in Engeland? Daar wordt al meer dan 25 jaar hard gewerkt door meesterteler Peter Vinson om de perfecte aardbei te krijgen. Hij wilde óók graag een framboos en sinds 2015 liggen deze ook in de schappen.

Inmiddels hebben we ook een aantal Nederlandse telers die deze frambozen hier in Nederland telen. De framboos geeft vruchten van april tot november dus we kunnen er nog lekker lang van genieten! Ideaal dus voor deze zomerse aardbei toetjes met mascarpone slagroom.

mascarpone ingrediënten
Mascarpone ingrediënten? Room! Daarom is het ook zo zacht!

Zomerse toetjes met mascarpone slagroom

In dit recept gebruiken we mascarpone, dit wordt vaak gebruikt in toetjes. Mascarpone is eigenlijk een soort kaas. Voor het eerst gemaakt in Lombardije ten zuidwesten van Milaan. Mascarpone wordt gewaardeerd om zijn romige smaak en zachte textuur, en wordt vaak gebruikt als basis voor verschillende zoete recepten.

Het heeft zelf niet een heel uitgesproken smaak vandaar dat er vaak suiker aan toegevoegd wordt in toetjes. Het wordt veel gebruikt in het wereldberoemde toetje Tiramisu, ik gebruik het zelf dus graag voor dit soort toetjes.

Zomerse toetjes met mascarpone slagroom

Natuurlijk zijn de mogelijkheden in dit soort toetjes eindeloos, de verschillende soorten koekjes, slagroom of door het fruit wat je kunt gebruiken. Het hele jaar rond kun je het fruit van het seizoen gebruiken.

Denk aan aardbeien, perziken of kersen in de zomer, of appels, peren, mandarijnen of cranberry’s in de winter. Zo maak je elke keer weer een ander en heerlijk toetje!

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van zomerse toetjes met mascarpone slagroom. Heerlijke Happen!

Zomerse toetjes met mascarpone slagroom

Zomerse toetjes met mascarpone slagroom

Een heerlijk zomers toetje met vers fruit en mascarpone slagroom.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 189 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Nagerecht
Keuken: European
Trefwoord: aardbeien, boterkoekjes, frambozen, mascarpone, slagroom
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 537kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 bakje Sweet eve frambozen
  • 1 bakje aardbeien
  • 1 bakje blauwe bessen
  • 250 ml ongeslagen room
  • 150 ml mascarpone
  • 10 roomboterkoekjes
  • 1 zakje klopfix

En zo maak je het:

  • Neem je glaasjes erbij en zet ze klaar op je aanrecht. We snijden als eerste de aardbeien in plakjes. Snijd ze verticaal door zodat je de vorm van de hele aardbei ziet. Deze plak je voorzichtig tegen de rand van de glaasjes aan. Snijd een aantal aardbeien in blokjes om ze als vulling in de glaasjes te gebruiken.
  • In een grote kom klop je met een garde of een mixer de mascarpone zacht. Voeg hier de ongeslagen slagroom en het zakje klopfix aan toe en begin op een lage stand met mixen. Verhoog de snelheid en klop het geheel tot een lobbige substantie. Voeg eventueel nog 2 tot 3 eetlepels kristalsuiker toe om het wat zoeter te maken. Zet in de koelkast tot gebruik.
  • Neem de koekjes erbij en verkruimel deze boven een kom. Omdat het roomboterkoekjes zijn zal je dat weinig moeite kosten.
  • Pak de slagroom erbij en vul de bodem van de glaasjes met wat slagroom. Vervolgens een laagje koekkruim. Daarna een laagje met aardbei-blokjes en wat blauwe bessen, net zolang tot je bovenaan het glaasje bent gekomen.
  • Als laaste plaatsen we de lekkere frambozen op het toetje.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Nog meer leuke ideetjes voor zomerse toetjes met mascarpone slagroom in een glaasje ? Maak dan eens van de volgende toetjes:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Mascarpone ingrediënten

Start » Recepten » Nagerechten » Zomerse toetjes met mascarpone slagroom

24 gedachten over “Zomerse toetjes met mascarpone slagroom”

    1. Hi, kort van te voren wel, uiteindelijk wordt de crumble natuurlijk zacht als je hem in de koelkast laat staan. Je zou anders dat als laatste moeten toevoegen maar dan alleen een top-laagje zodat je de crunch houdt. Gr Francine

  1. Pingback: Gegrilde ananas met mascarpone - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Het favoriete recept van de Zoetekauw - Heerlijke Happen

  3. Hallo,
    Kan ik het mascarpone slagroom mengsel al van te voren maken zodat ik het dessert later alleen bij elkaar hoef te voegen?
    Groetjes en het recept lijkt me super
    Sterre

  4. Pingback: Cheesecake taartje in een glaasje - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Mascarpone slagroom aardbeienschelp - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept