Zomerse toetjes met mascarpone slagroom

Zomerse toetjes met mascarpone slagroom

Zomerse toetjes met mascarpone slagroom

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: aardbeien, bosbessen, frambozen! In mijn tuin zijn ze nog hard aan het groeien maar in de supermarkt liggen al die heerlijke dikke frambozen. En wat is nou lekkerder dan er heerlijke zomerse toetjes met mascarpone slagroom mee te maken? Zelfs Jools was enthousiast toen ze ze zag. Het leuke is dat ze ook zo op tafel staan en je dus iedereen lekker kunt verwennen met deze toetjes. Die heerlijke Sweet Eve frambozen vinden hun oorsprong in Engeland. Daar wordt al meer dan 25 jaar geteeld door meesterteler Peter Vinson om de perfecte aardbei te krijgen. Hij wilde ook graag een framboos en sinds 2015 liggen deze ook in de schappen. Inmiddels hebben we ook een aantal Nederlandse telers die deze frambozen ook hier telen. De framboos geeft vruchten van april tot november dus we kunnen er nog lekker lang van genieten!

Voor 3 toetjes heb je nodig:Zomerse toetjes met mascarpone slagroom

  • 1 bakje Sweet eve frambozen
  • 1 bakje aardbeien
  • een aantal blauwe bessen
  • 1 bakje ongeslagen slagroom
  • 10 roomboterkoekjes
  • 1 bakje mascarpone
  • zakje klopfix

En zo maak je ze:

-Neem de glaasjes erbij een zet ze klaar op je aanrecht. We gaan eerst de aardbeien in plakjes snijden. Deze plak je voorzichtig tegen de randen van de glaasjes aan.

-Pak een grote kom erbij en doe hierin de ongeslagen slagroom, daarna het zakje klopfis en eventueel nog wat extra suiker. Klop dit goed stijf en voeg daarna wat lepels mascarpone en klop deze nog even mee. Zet apart tot we het zo gaan gebruiken.

-Pak de koekjes erbij en verkruimel deze in je hand boven een kom. Omdat het roomboterkoekjes zijn verkruimelen deze heel makkelijk en heb je er dus geen keukenmachine voor nodig.

-Pak de glaasjes erbij en doe hier eerst een klodder slagroom in, daarna wat koekkruim. Vul de glaasjes verder helemaal op met fruit en koekkruim en de slagroommix.

-Plaats als laatste de heerlijke frambozen erop.

Zomerse toetjes met mascarpone slagroomZomerse toetjes met mascarpone slagroom

Geniet lekker met elkaar van deze toetjes en don’t Count the calories šŸ˜‰ Ā Heerlijk Happen!

 

 

3 gedachten over “Zomerse toetjes met mascarpone slagroom”

  1. Pingback: Creepy eye Halloweentoetje - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: De Paris Brest uit de keuken van Roos - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Zomers kersen toetje met crumble - Heerlijke Happen

Reacties zijn gesloten.