
Ze zijn weer volop verkrijgbaar: aardbeien, bosbessen en frambozen! In mijn tuin zijn ze nog hard aan het groeien maar in de supermarkt liggen al die heerlijke dikke frambozen. En wat is nou lekkerder dan er heerlijke zomerse toetjes met mascarpone slagroom mee te maken? Zelfs Jools was enthousiast toen ze ze zag. Het leuke is dat deze toetjes in een glaasje ook zó op tafel staan, en je dus iedereen lekker kunt verwennen met deze toetjes.
Wist je trouwens dat die heerlijke Sweet Eve frambozen hun oorsprong vinden in Engeland? Daar wordt al meer dan 25 jaar hard gewerkt door meesterteler Peter Vinson om de perfecte aardbei te krijgen. Hij wilde óók graag een framboos en sinds 2015 liggen deze ook in de schappen. Inmiddels hebben we ook een aantal Nederlandse telers die deze frambozen hier in Nederland telen. De framboos geeft vruchten van april tot november dus we kunnen er nog lekker lang van genieten! Ideaal dus voor deze zomerse toetjes met mascarpone slagroom.


Zomerse toetjes met mascarpone slagroom
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 bakje Sweet eve frambozen
- 1 bakje aardbeien
- 1 bakje blauwe bessen
- 250 ml ongeslagen room
- 150 ml mascarpone
- 10 roomboterkoekjes
- 1 zakje klopfix
En zo maak je het:
- Neem je glaasjes erbij en zet ze klaar op je aanrecht. We snijden als eerste de aadbeien in plakjes. Snij ze verticaal zodat je de vorm van de hele aardbei ziet. Deze plak je voorzichtig tegen de rand van de glaasjes aan. Snij een aantal aardbeien in blokjes om ze als vulling in de glaasjes te gebruiken.
- In een grote kom klop je met een garde of een mixer de mascarpone zacht. Voeg hier de ongeslagen slagroom en het zakje klopfix aan toe en begin op een lage stand met mixen. Verhoog de snelheid en klop het geheel tot een lobbige substantie. Voeg eventueel nog 2 tot 3 eetlepels kristalsuiker toe om het wat zoeter te maken. Zet in de koelkast tot gebruik.
- Neem de koekjes erbij en verkruimel deze boven een kom. Omdat het roomboterkoekjes zijn zal je dat weinig moeite kosten.
- Pak de slagroom erbij en vul de bodem van de glaasjes met wat slagroom. Vervolgens een laagje koekkruim. Daarna een laagje met aardbei-blokjes en wat blauwe bessen, net zolang tot je bovenaan het glaasje bent gekomen.
- Als laaste plaatsen we de lekkere frambozen op het toetje.
Zomerse toetjes met mascarpone slagroom
In dit recept gebruiken we mascarpone, dit wordt vaak gebruikt in toetjes. Mascarpone is eigenlijk een soort kaas. Voor het eerst gemaakt in Lombardije ten zuidwesten van Milaan. Het wordt gemaakt van room die door toevoeging van wijnsteenzuur een lekker dik en romig smeerbaar product wordt. Het heeft zelf niet een heel uitgesproken smaak vandaar dat er vaak suiker aan toegevoegd wordt in toetjes. Het wordt veel gebruikt in het wereldberoemde toetje Tiramisu, ik gebruik het zelf dus graag voor dit soort toetjes.

Nog meer leuke ideetjes voor zomerse toetjes met mascarpone slagroom in een glaasje ? Maak dan eens van de volgende toetjes:
Zomerse toetjes met mascarpone slagroom
Natuurlijk zijn de mogelijkheden in dit soort toetjes eindeloos, de verschillende soorten koekjes, slagroom of door het fruit wat je kunt gebruiken. Het hele jaar rond kun je het fruit van het seizoen gebruiken.

Ah dit is precies wat ik zocht! Zin in een dessert, maar niet gelijk zo’n machtige variant met chocolade ofzo. Bedankt voor het recept!
Liefs,
Kiki
https://girlswhomagazine.nl/
Nouuuuu de mascarpone slagroom is niet persé heel licht Kiki …. maar soms mag dat gr Francine
Kom maar door met dit toetje! Heerlijk hoor
dit is echt een heerlijke combi
Lust ik elke dag wel!
Kan ik het inplaats van glaasjes ook in een schaal doen .
Hi Jess, ja hoor je zou er ook een mooie grote bokaal van kunnen maken geniet er lekker van , gr Francine
Ziet er heerlijk uit. Blijft het ook lekker als je het van tevoren al klaar maakt?
Hi, kort van te voren wel, uiteindelijk wordt de crumble natuurlijk zacht als je hem in de koelkast laat staan. Je zou anders dat als laatste moeten toevoegen maar dan alleen een top-laagje zodat je de crunch houdt. Gr Francine
Super lekker en gemakkelijk te maken.
Heerlijjk,top recept!
Ik maak ‘m vaak met bastogne koekjes. En rond sinterklaas gaat het ook prima met kruidnootjes.
Klopt! Dat is ook een fijne combi, check de andere toetjes maar eens, daar heb ik een aantal voorbeelden van. Gr Francine
Pingback: Gegrilde ananas met mascarpone - Heerlijke Happen
Pingback: Het favoriete recept van de Zoetekauw - Heerlijke Happen