Bloemkoolsalade met framboos en nootjes

Bloemkoolsalade met framboos en nootjes

Mijn hele foodbloggers-carrière is een “dream come true” en ik mag me echt gelukkig prijzen dat ik dit kan doen en er óók nog mijn geld mee kan verdienen! Maar één nadeel is wel dat doordat ik altijd maar aan het eten ben, met eten bezig ben òf uiteten ben mijn figuur daar ook onder te lijden heeft. Niet dat ik nou zo enorm dik of ongezond ben natuurlijk maar de weegschaal slaat nogal eens door naar de verkeerde kant. En om dan een beetje te compenseren is een goede salade op zijn tijd helemaal niet verkeerd. Deze bloemkoolsalade met framboos en nootjes was erg lekker!

Bloemkoolsalade met framboos en nootjes
Een heerlijke combinatie van zoet en zuur.
 • een aantal roosjes bloemkool
 • gevriesdroogde frambozen
 • gemengde sla
 • gemengde nootjes
 • olijfolie
 • honing
 • appelazijn
 • zout/peper
 • ( als extra luxe voegde ik gemalen truffel toe)

En zo maak je de Ossobuco met gemolata:

We gaan eerst de nootjes maken. Deze gaan we karameliseren in olijfolie en honing. Wil jij dit bordje helemaal super gezond dan doe je alleen de nootjes erop zonder ze te karameliseren natuurlijk, maar ik wil toch ook wat smaak op mn bord….

Neem een koekenpan erbij en doe hier 2 el olijfolie en 2 el honing in. Verwarm de pan en meng met een garde tot één gladde massa. Voeg dan de nootjes toe en op laag vuur bak je de nootjes tot ze mooi bruin zijn. Schep ze op een stuk bakpapier en laat afkoelen. Niet stiekem snoepen dan verbrandt je echt je tong!

In een pan met water en een snufje zout kook je de bloemkoolroosjes een minuut of 4. Spoel ze daarna af en snij met een scherp mes de roosjes in plakken.

Bloemkoolsalade met framboos en nootjes
Blijf lekker variëren met je salades!

Bloemkoolsalade met framboos en nootjes

Neem je bord erbij en leg hier eerst wat gemengde salade op. Vervolgens leg je de plakjes bloemkool erop en druppel je op elk plakje wat appelazijn. Maak daarna je bord af met de framboosjes en de nootjes. Strooi er wat peper en wellicht dus ook de truffelkorrels overheen. Ten slotte kan ik alleen nog maar zeggen: Heerlijk Happen!

2 gedachten over “Bloemkoolsalade met framboos en nootjes”

 1. Pingback: Salade met kip en blauwaderkaas - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Verse bloemkoolsalade - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.