Geschatte leestijd: 3 minuten
Hoewel mijn website voornamelijk Nederlands is klinken sommige drankjes in het Engels toch leuker. Bijvoorbeeld deze roze gin vlierbloesem sour, die dan pink gin elderflower sour zou heten…. Vind ik persoonlijk dan toch net eventjes wat sexyer! Maar goed voor wie op vlierbloesem of roze gin googled komt in ieder geval zéker bij mij uit. Deze cocktail is super simpel, lekker en erg prachtig. Het randje van het glas voorzien we van eetbare gedroogde bloemetjes. Zo serveer je direct een prachtig glas en kun je echt even genieten van je cocktail.
Roze gin vlierbloesem sour
Je zou natuurlijk zelf vlierbloesem siroop kunnen maken als ze in het seizoen zijn. Tegenwoordig kun je het ook vrij gemakkelijk in de supermarkt kopen. Omdat we een sour maken wil je ook een zoete tegenhanger namelijk. Door het citroensap en de combinatie met de siroop krijg je een uitgebalanceerde cocktail.
Geniet nog meer van deze prachtige Roze gin vlierbloesem sour door deze volledig alcoholvrij te presenteren. Opteer voor een hoogwaardige, alcoholvrije roze gin om dit verfrissende drankje te completeren.
Voor degenen die liever eiwit vermijden, kunnen aquafaba gebruiken als plantaardig alternatief; simpelweg toevoegen aan de shaker voor een heerlijk schuimige textuur.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Roze gin vlierbloesem sour
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 citroen - uitgeperst
- 1 eiwit
- 40 ml vlierbloesem siroop
- 120 ml roze gin
- ijsklonten
- 2 el bloemenhoning
- 2 el eetbare gedroogde bloemetjes
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Schep de honing op een schaaltje en haal het randje van het glas er doorheen. Op een ander schaaltje schep je de gedroogde bloemetjes en daar haal je vervolgens het honing-randje doorheen.
- Pers de citroen uit.
- Pak je shaker erbij en doe hier de gin, het citroensap, de siroop, en het eiwit in en schud krachtig 30 seconden.
- Doe een paar ijsklonten in het de shaker en schud nogmaals 30 seconden en schenk dan door een strainer in het glas.
- Cheers!
Schudden maar! We schudden ze hier wekelijks uit de shaker, en jij kiest of je ze mèt of zonder alcohol maakt!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!