Estimated reading time: 3 minuten
Ja je hebt het goed gelezen, deze cake is suikervrij. We gebruiken namelijk géén toegevoegde suiker alleen maar de zoetigheid van de dadels. Is hij daarmee 100% suikervrij, nee dat niet. Dadels hebben natuurlijk ook suiker in zich. Daarmee is het dus een natuurlijk zoetmiddel. De titel kan dus een beetje dubbelzinnig overkomen. Deze suikervrije dadel chocolade cake is wederom super makkelijk te maken en staat in no time op tafel. Advies is toch wel om hem eventjes af te laten koelen alvorens je hem aansnijdt. Ook kun je gemakkelijk het recept aanpassen naar eigen wens om hem bijvoorbeeld iets meer proteïnerijk te maken door wheypoeder toe te voegen, of wat dacht je van wat nootjes? Ik zeg aan de slag!

Gezonde suikervrije dadel chocolade cake
In deze cake gebruik ik 70% procent pure chocolade. Ben jij daar niet zo’n fan van kun je ook melkchocolade gebruiken. Daarmee wordt hij wel zoeter èn voeg je dus ook meer suikers toe. Door het zoete van de dadels proef je het bittere van de 70% chocolade helemaal niet. Het originele recept vond ik op Facebook maar wie de creator is weet ik niet meer, ik had alleen snel een screenshot gemaakt van de ingrediënten lijst. Ik kan dus helaas geen credits aan de maker geven. Ik heb wel wat aangepast aan de hoeveelheden omdat ik niet zo van teveel cacao houdt en dit snel overheerst.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaande suikervrije dadel chocolade cake.

Suikervrije dadel chocolade cake
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 325 gram dadels - (14/ 15 stuks)
- 250 ml amandelmelk
- 50 gram pure chocolade - 70% puur / fijngehakt
- 1 tl baking soda
- 1 tl bakpoeder
- 185 gram tarwe bloem
- 2 eieren - XL
- 1 el cacao
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Haal de pit uit de dadels en verwarm ze in de amandelmelk in een steelpannetje en laat ze daar even in weken tot ze zacht zijn.
- Doe de dadels met de melk in een blender en blend tot een pasta.
- Voeg deze pasta in een kom samen met de rest van de ingrediënten en mix tot een deeg.
- Schep dit in een ingevette broodvorm en zet voor 30 minuten in de oven.
- Haal uit de oven en laat even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Heerlijk Happen!
Hou jij ook van lekker bakken en fijne cake recepten? Nou say no more want hoewel ik zelf geen enorme bakkoningin ben hou ik wel van cake! Dus daar heb ik zeker nog een paar recepten van voor je:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
lekker en verantwoord. Mooie combinatie!