
Aan de foto’s te zien zou je haast zeggen dat ik enorme lol begin te krijgen in bakken! Nou is het met deze low carb blauwe bes tulband cakejes ook wel makkelijk scoren want ze zien er zó mooi uit. Gewoon de natuur die ons trakteert op prachtige kleuren door het gebruik van de blauwe bes. En wat betreft de ingrediënten en het bakken zelf daar hoef je ook niet echt voor gestudeerd te hebben. En daar hou ik dus wel van, gewoon vrij gemakkelijk een prachtig resultaat op tafel. Jullie hoeven dus zeker niet any time soon een aanmelding te verwachten voor Heel Holland bakt, dat laat ik graag aan me voorbij gaan.


Low carb blauwe bes tulband cakejes
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 150 gr blauwe bessen
- 175 gr amandelmeel
- 75 gr Zusto ( suikervervanger)
- 3 el kokosrasp
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
Voor de natte ingrediënten:
- 5 medium eieren
- 1 tl vanille essence
- 60 gr roomboter
- 4 el ongeslagen slagroom
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 175 graden.
- Pak je keukenmachine erbij en doe hier alle natte ingrediënten in. Mix het geheel tot een gladde massa.
- Voeg alle droge ingrediënten toe aan de mix in de keukenmachine en draai er een glad beslag mee. Haal de kom van je apparaat en voeg er de blauwe bessen aan toe en mix deze door het beslag.
- Vet je tulbandvormpjes in met wat roomboter en schep met een lepel het beslag in de vormpjes.
- Zet het blik in de oven en bak in ongeveer 25 minuutjes het beslag mooi goudbruin. Je kunt checken door er een satéprikker in te steken. Kom hij er droog uit dan zijn ze goed.
- Laat even afkoelen voordat je ze uit de vorm schud.
- Heerlijk Happen!

Het bakken van de Low carb blauwe bes tulband cakejes ging overigens wel in één keer (bijna) helemaal goed! Ik was iets te enthousiast met het vullen van de vormpjes. Daardoor rees het beslag uit de vormpjes tijdens het bakken en kregen de onderkant van de tulband cakejes een beetje een bolling. Zwaar afgekeurd door de professionele bakker waarschijnlijk, maar hé dat claim ik sowieso niet te zijn dus we hebben er nadat ze afgekoeld waren snel een paar opgegeten.

De blauwe bes in de Low carb blauwe bes tulband cakejes is trouwens een andere bes dan de bosbes. Hoewel ze heel veel op elkaar lijken is het dus zeker wel een andere soort. In Nederland worden er steeds meer blauwe bessen geteeld. Ze worden namelijk steeds populaire in bijvoorbeeld ontbijtjes of voor smoothies. Maar ook heel goed te gebruiken dus voor baksels al deze, waarmee je je cakejes een prachtige paarse kleur geeft.
Andere low carb recepten proberen zoals Low carb blauwe bes tulband cakejes? Kan hoor ik heb hier nog wat inspiratie voor je:
- Bijvoorbeeld deze zachte kaaswolkjes.
- Maar ook deze amandel kaneel cake.
- En deze ananas kokoswafels met Griekse yoghurt.

Beste Francine,
Ik wil dit recept gaan maken, maar ik heb alleen geen kleine tulbandvormpjes.
Weet jij een goed alternatief hiervoor?
Groetjes,
Jozephina
Hi Jozephina, ja hoor gewoon cupcake bakvorm, daar moet het ook prima in lukken!
Veel bakplezier, gr Francine
Bedankt voor je snelle reactie. Nog een vraagje; als ik Zùsto wil vervangen door gewone suiker, blijft de hoeveelheid dan gelijk?
Groetjes,
Jozephina
Dat kan alleen wordt het dan een heel stuk zoeter en haal je een beetje het doel van deze cakejes weg…. het is nu juist een gezondere variant. Je kunt ook een andere suikervervanger kiezen. Gr Francine
Heel erg bedankt voor je reactie.
Gr. Fieneke
Beste, weet u hoeveel koolhydraten per 100 gr er aanwezig is?
Pingback: Gezonde carrot cake bliss balls - Heerlijke Happen
Wat een schattige taartjes