Valentijnsdag hartjes toetje

Valentijnsdag hartjes toetje

Valentijnsdag hartjes toetje

Natuurlijk kan er geen Valentijns recept ontbreken op mijn site! En terwijl ik eigenlijk helemaal niet zo van deze commerciële feestdagen ben, vind ik het stiekem toch wel leuk om iets met een hartjes recept te doen. Dus maken we dit makkelijke maar wel lekker zoete Valentijnsdag hartjes toetje. Valentijnsdag stamt al uit 496, toen riep op 14 februari Paus Gelasius deze dag uit tot de dag van de Heilige Valentijn. Als je je een beetje inleest over Valentijn blijken er een aantal verschillende theorieën over het ontstaan van deze dag te zijn. Maar één ding blijft terugkomen: het vieren van de liefde! En dat gaan we doen met dit toetje.

Valentijnsdag hartjes toetje

Dit heb je nodig :

  • 4 blaadjes bladerdeeg
  • doosje aardbeien
  • halve reep melkchocolade
  • 4 eetlepels mascarpone
  • kristalsuiker
  • half doosje bevroren frambozen
  • poedersuiker
  • Hartjes uitsteek vormpjes

En zo maak je:

-Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.

-Haal de blaadjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien. Met de vormpjes steek je daarna de hartjes eruit en leg deze op een bakblik met bakpapier bekleed. Met een kwastje kwast je vervolgens een beetje water op de bovenkant. Strooi er wat kristalsuiker overheen. Zet het bakblik in de oven voor 15 tot 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

-In een kommetje klop je de eetlepels mascarpone los met wat poedersuiker. Snij een aantal aardbeien in kleine stukjes en voeg deze dan bij het bakje en roer door elkaar. Zet apart in de koelkast tot gebruik.

-Neem een steelpannetje erbij en doe hierin de frambozen, wat poedersuiker en een klein beetje water. Blijf roeren tot het gesmolten is en het een zacht papje is. Giet dit in een zeef en zeef de pitjes eruit. Zo heb je een heerlijke frambozencoulis. Hoe meer suiker je er bij doet hoe zoeter het wordt.

-Met een kartelmes snij je op het lijntje de bladerdeeg hartjes door het midden. Schep met een lepel de mascarponemix erop en leg de bovenkant er daarna weer terug op.

-Smelt als laatste de chocolade au-bain-marie en met een lepel spetter je wat chocolade over de hartjes, met de rest kun je lekker de aardbeien erin dippen en deze een laagje chocolade geven.Valentijnsdag hartjes toetje

Valentijnsdag hartjes toetje

Pak ten slotte een mooi bordje erbij en leg hierop de hartjes, serveer met een lekkere roze bubbel: Heerlijk happen!