Dille aardappeltjes met rode ui en crème fraîche

Geschatte leestijd: 2 minuten

Dille, een kruid met een hele herkenbare smaak. Ik heb er zelf echt aan moeten wennen en dat heeft heel wat jaartjes geduurd. Deze dille aardappeltjes met rode ui zijn een leuk bijgerecht voor bij een Kerstdiner bijvoorbeeld. Maar ook gewoon met een lekker stukje vlees en wat groente kun je het prima door de week serveren. Dille is rijk aan vitamine C en wordt ook vaak gebruikt voor het wecken van komkommers en augurken. De zaadjes van de dille kun je gebruiken in de thee of in bijvoorbeeld marinades. aardappeltjes bakken

Dille aardappeltjes met rode ui

En zo maak je de Dille aardappeltjes met rode ui:

-We gaan eerst de aardappeltjes koken, Je hoeft ze niet te schillen, ze gaan gewoon zo in de pan met een beetje zout. Kook ze in ongeveer 15 minuutjes gaar.

-Terwijl de aardappeltjes opstaan gaan we de saus maken. Neem een steelpan erbij en doe hierin eerst de roomboter. Wanneer deze helemaal is gesmolten schep je de bloem in de pan erbij en deze bak je even en minuutje mee. Vervolgens giet je de melk erbij al roerend met een garde. En na de melk de wijn, breng rustig aan de kook en laat daarna even zachtjes koken tot de saus mooi gebonden is.

Daarna kun je hem warm houden op een sudderplaatje. Breng de saus op smaak met zout en peper, als laatste roer je de crème fraîche er doorheen.

-De rode ui maken we schoon en deze snipper je heel fijn. De dille was je even onder de kraan en daarna hak je deze blaadjes fijn.

Dille aardappeltjes met rode ui

Giet ten slotte de aardappeltjes af en doe ze terug in de pan, schenk de saus erover en strooi de dille erop. Meng het geheel door elkaar. Schep op een leuke kom en strooi er de gesnipperde rode op

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Dille aardappeltjes met rode ui

Dille aardappeltjes met rode ui

Dille, een kruid met een hele herkenbare smaak. Ik heb er zelf echt aan moeten wennen en dat heeft heel wat jaartjes geduurd. Deze dille aardappeltjes met rode ui zijn een leuk bijgerecht voor bij een Kerstdiner bijvoorbeeld.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 20 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: aardappelen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 112kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 kilo krieltjes - met schil
  • 1 rode ui
  • aantal takjes verse dille

Voor de saus heb je nodig:

  • 1 el roomboter
  • 1 el bloem
  • 200 ml melk
  • 50 ml witte wijn
  • 2 el crème fraîche
  • zout
  • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We gaan eerst de aardappeltjes koken, Je hoeft ze niet te schillen, ze gaan gewoon zo in de pan met een beetje zout. Kook ze in ongeveer 15 minuutjes gaar.
  • Terwijl de aardappeltjes opstaan gaan we de saus maken. Neem een steelpan erbij en doe hierin eerst de roomboter. Wanneer deze helemaal is gesmolten schep je de bloem in de pan erbij en deze bak je even en minuutje mee. Vervolgens giet je de melk erbij al roerend met een garde. En na de melk de wijn, breng rustig aan de kook en laat daarna even zachtjes koken tot de saus mooi gebonden is. Daarna kun je hem warm houden op een sudderplaatje. Breng de saus op smaak met zout en peper, als laatste roer je de crème fraîche er doorheen.
  • De rode ui maken we schoon en deze snipper je heel fijn. De dille was je even onder de kraan en daarna hak je deze blaadjes fijn.
  • Dille aardappeltjes met rode uiDille aardappeltjes met rode ui
  • Giet ten slotte de aardappeltjes af en doe ze terug in de pan, schenk de saus erover en strooi de dille erop. Meng het geheel door elkaar. Schep op een leuke kom en strooi er de gesnipperde rode op
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Dille aardappeltjes met rode ui bakken

Start » Recepten » bijgerechten » Dille aardappeltjes met rode ui en crème fraîche

5 gedachten over “Dille aardappeltjes met rode ui en crème fraîche”

  1. Pingback: Dijon mosterd rode aardappelsalade - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Tuinboon salade met verse dille - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Week 50 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Italiaanse chocolade profiteroles - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept