Dille aardappeltjes met rode ui

Dille aardappeltjes met rode ui en dille

Dille, een kruid met een hele herkenbare smaak. Ik heb er zelf echt aan moeten wennen en dat heeft heel wat jaartjes geduurd. Deze dille aardappeltjes met rode ui zijn een leuk bijgerecht voor bij een Kerstdiner bijvoorbeeld.
Dille aardappeltjes met rode ui

Dille aardappeltjes met rode ui

Dille, een kruid met een hele herkenbare smaak. Ik heb er zelf echt aan moeten wennen en dat heeft heel wat jaartjes geduurd. Deze dille aardappeltjes met rode ui zijn een leuk bijgerecht voor bij een Kerstdiner bijvoorbeeld. Maar ook gewoon met een lekker stukje vlees en wat groente kun je het prima door de week serveren. Dille is rijk aan vitamine C en wordt ook vaak gebruikt voor het wecken van komkommers en augurken. De zaadjes van de dille kun je gebruiken in de thee of in bijvoorbeeld marinades.

Dit heb je nodig voor een schaaltje:

Dille aardappeltjes met rode ui
  • 1 kilo krieltjes met schil
  • 1 rode ui
  • aantal takjes verse dille
Voor de saus heb je nodig:
  • 1 el roomboter
  • 1 el bloem
  • 200 ml melk
  • 50 ml witte wijn
  • 2 el crème fraîche
  • zout / peper

En zo maak je de Dille aardappeltjes met rode ui:

-We gaan eerst de aardappeltjes koken, Je hoeft ze niet te schillen, ze gaan gewoon zo in de pan met een beetje zout. Kook ze in ongeveer 15 minuutjes gaar.

-Terwijl de aardappeltjes opstaan gaan we de saus maken. Neem een steelpan erbij en doe hierin eerst de roomboter. Wanneer deze helemaal is gesmolten schep je de bloem in de pan erbij en deze bak je even en minuutje mee. Vervolgens giet je de melk erbij al roerend met een garde. En na de melk de wijn, breng rustig aan de kook en laat daarna even zachtjes koken tot de saus mooi gebonden is. Daarna kun je hem warm houden op een sudderplaatje. Breng de saus op smaak met zout en peper, als laatste roer je de crème fraîche er doorheen.

-De rode ui maken we schoon en deze snipper je heel fijn. De dille was je even onder de kraan en daarna hak je deze blaadjes fijn.

Dille aardappeltjes met rode ui

Dille aardappeltjes met rode ui

Dille, een kruid met een hele herkenbare smaak. Ik heb er zelf echt aan moeten wennen en dat heeft heel wat jaartjes geduurd. Deze dille aardappeltjes met rode ui zijn een leuk bijgerecht voor bij een Kerstdiner bijvoorbeeld.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: aardappelen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • pan

Ingrediënten:

  • 1 kilo krieltjes met schil
  • 1 rode ui
  • aantal takjes verse dille
  • Voor de saus heb je nodig:
  • 1 el roomboter
  • 1 el bloem
  • 200 ml melk
  • 50 ml witte wijn
  • 2 el crème fraîche
  • zout / peper

En zo maak je het:

  • We gaan eerst de aardappeltjes koken, Je hoeft ze niet te schillen, ze gaan gewoon zo in de pan met een beetje zout. Kook ze in ongeveer 15 minuutjes gaar.
  • Terwijl de aardappeltjes opstaan gaan we de saus maken. Neem een steelpan erbij en doe hierin eerst de roomboter. Wanneer deze helemaal is gesmolten schep je de bloem in de pan erbij en deze bak je even en minuutje mee. Vervolgens giet je de melk erbij al roerend met een garde. En na de melk de wijn, breng rustig aan de kook en laat daarna even zachtjes koken tot de saus mooi gebonden is. Daarna kun je hem warm houden op een sudderplaatje. Breng de saus op smaak met zout en peper, als laatste roer je de crème fraîche er doorheen.
  • De rode ui maken we schoon en deze snipper je heel fijn. De dille was je even onder de kraan en daarna hak je deze blaadjes fijn.
  • Dille aardappeltjes met rode uiDille aardappeltjes met rode ui
  • Giet ten slotte de aardappeltjes af en doe ze terug in de pan, schenk de saus erover en strooi de dille erop. Meng het geheel door elkaar. Schep op een leuke kom en strooi er de gesnipperde rode op
Wat vind je van dit recept?

Dille aardappeltjes met rode ui

Giet ten slotte de aardappeltjes af en doe ze terug in de pan, schenk de saus erover en strooi de dille erop. Meng het geheel door elkaar. Schep op een leuke kom en strooi er de gesnipperde rode op: Heerlijk Happen!

1 gedachte over “Dille aardappeltjes met rode ui en dille”

  1. Pingback: Gekruide aardappelspiesjes van de bbq - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept